¨

Forening ændrede Anne-Mettes liv: - Jeg er meget taknemmelig

Anne-Mette Nielsen, 21, har fået det meget bedre, efter hun begyndte i Foreningen Vejen Frem.

Næstved Kommune har succes med Foreningen Vejen Frem, der tilbyder psykisk sårbare at bryde isolationen og få både fællesskab og motion.

21-årige Anne-Mette Nielsen lider af angst. Og i mange perioder har hun haft det svært i sit liv.

- Jeg lavede ikke andet end at ligge på sofaen og se fjernsyn dagen lang. Jeg kom ikke ud, og jeg snakkede ikke med venner, siger Anne-Mette Nielsen.

Sådan var hendes liv for halvandet år siden. I dag har hun forvandlet sig til en glad og udadvendt pige, der både spiller badminton og fodbold.

Jeg er meget taknemmelig over, at der også er en plads til mig

Anne-Mette Nielsen

Anne-Mette Nielsen er blevet en del af Foreningen Vejen Frem, der hjælper borgere med psykisk sårbarhed til at engagere sig i fritidstilbud. Udover fodbold og badminton er aktiviteterne yoga, styrketræning og gå- og løbeture.

Der er plads til alle

Ifølge Anne-Mette Nielsen har motionen og fællesskabet vendt op og ned på hendes liv. 

- Jeg er meget taknemmelig over, at der også er en plads til mig, siger hun. 

Foreningen Vejen Frem er et tilbud til psykisk sårbare med diagnoser som maniodepressiv, skizofreni, borderline, angst og ADHD. 

Læs også Sorø tilbyder ny form for hjælp til børn og unge med angst

Tovholder og koordinator i Foreningen Vejen Frem, Anders Ambus fra Næstved Kommune, fortæller, at der er plads til alle i foreningen.

- Mange gange har vores medlemmer ikke lyst til at være i et stort træningscenter eller en stor idrætsforening, hvor man føler sig udsat og kigget på. Det oplever man ikke hos os, siger Anders Ambus

Foreningen er en succes

Der er 40 deltagere i foreningen. Og ifølge centerleder for Social Psykiatri, Dorthe Olsen, er det en succes.

- Noget af resultaterne er jo bare at se, at foreningen får flere og flere medlemmer, siger Dorthe Olsen.

-Det har været rigtig vanskeligt at få stablet foreningen på benene, men vi oplever nu, at den begynder så småt at leve mere og mere i sig selv. Det er rigtig godt. Det er hamrende godt. 

Anne-Mette Nielsen har fået så meget styr på sit liv, at hun nu er i gang med en uddannelse. Lige nu er hun i praktik i en dagligvarebutik - og det går godt, siger hun. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App