Forældre tiltalt for brutal vold mod børn

Et forældrepar fra Glumsø er tiltalt for at have tæsket deres børn igennem længere tid med blandt andet en grydeske.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

2 børn på 9 og 11 år fra Glumsø har igennem længere tid været udsat for brutal vold fra deres forældre. I hvert fald hvis man skal tro anklagerne mod dem i den sag, der er rejst af anklagemyndigheden.

Sagen skulle have været for Retten i Næstved i går tirsdag, men blev udsat, fordi der manglede vidner, skriver Sjællandske.

Avisen har fået aktindsigt i anklageskriftet, hvor forældrene er tiltalt for vold mod børnene på henholdsvis 9 og 11 år efter paragraf 245. Paragraffen handler om vold af særlig rå, brutal eller farlig karakter eller mishandling.

Volden skal have foregået i perioden fra august 2011 til januar i år, og ifølge anklagerne skal den 44-årige far have slået de 2 børn med flad hånd i hovedet, i ryggen, på arme og i nakken, mens moren er tiltalt for at overvære volden uden at gribe ind og for at have slået et af børnene med en træske, samt revet det i håret og løftet det op i håret.

Kan betegnes som mishandling

Når volden har stået på i længere tid kan den betegnes som mishandling, lyder det ifølge avisen fra Louise Pitzner-Schmidt, der er anklager ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Faren er ifølge avisen udover volden tiltalt for at have truet en kvinde, som han mente havde anmeldt dem til politiet, og så skal han også have kastet en kniv efter hende. Moren er tiltalt for også at have overfaldet og truet en kvindelig lærer, som hun mente var årsag til, at hendes 2 børn i en periode var blevet fjernet fra hjemmet. Hun udpegede læreren overfor sin 24-årige søn, der ligeledes truede læreren.

Sagen ventes at komme for retten på ny i august eller september.