Forældre: Planer om ny privatskole modarbejdes

Forældrekredsen bag Karrebæksminde Privatskole, mener, at kommunen forsøger at spænde ben for skoleprojektet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er allerede lavet aftaler med 70 elever, en skoleleder og lærere, men skolen mangler fortsat lokaler, og forældregruppen bag projektet kritiserer nu politikere og administration i Næstved Kommune for at spænde ben for projektet.

Det skriver Sjællandske.

- Vores ansøgning syltes, og vi mærker modvilje til vores privatskole. Det nærmer sig chikane, siger Jakob Zabel, som er med i en forældregruppe, der kæmper for at starte Karrebæksminde Privatskole.

Forældregruppen oplever en modvilje fra politikere og administration i kommunen.

- Det er ærgerligt, og det undrer mig. men det lykkes ikke at spænde ben for vores skoleprojekt. Vi satser stadig på at starte til august, siger Jakob Zabel.
 

Kritik afvises

Formanden for byrådets Børne- og Skoleudvalg, Søren Dysted, afviser, at kommunen forsøger, at lægge hindringer for etableringen af en privatskole.

- Vi har ikke noget imod privatskoler, men personligt havde jeg hellere set, at de aktive forældre forældre havde brugt kræfterne på at styrke Karrebæk Skole. Jeg mener ikke, der i byrådet er den store politiske modstand mod privatskoler, siger han til Sjællandske.

Ny lokalplan

I første omgang var det planen, at Karrebæksminde Privatskole skulle indrettes i en tidligere landsbyskole i Karrebæk, som i mange år har været anvendt til lejrskole.

Men det kræver en ny lokalplan, hvis der skal være privatskole, fordi området egentlig er udlagt til boligformål, og udvalget har udsat sagen med henvisning til, at der manglede økonomiske oplysninger.

- Det kan jeg kun tage som modvilje. Det er en plansag, og ejendomsudvalget skal ikke tage sig af skolens økonomi og andre tilladelser. Vi har pengene og ministeriets godkendelse til at starte skolen, siger Jakob Zabel.