Forældre i Næstved vil nedlægge skoler

En samlet gruppe af skolebestyrelsesformænd i Næstved er utilfredse med politikernes oplæg til en ny skolestruktur. De ønsker i stedet at lukke skoler i kommunen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Drop den skolestruktur, I er ved at vedtage og luk i stedet nogle af kommunens skoler. Sådan lyder opfordringen fra en samlet formandsgruppe for skolebestyrelserne i Næstved.

På et møde i morgen tirsdag ventes byrådet at vedtage en ny skolestruktur, som blandt andet vil medføre ledelsesændringer og sammenlægninger af de ældste klassetrin på nogle skoler. Men planen er for uambitiøs, mener formandsgruppen.

- Det er en ekstremt kortsigtet løsning, at man lige med et snuptag laver en anderledes struktur. Det ændrer ikke på det grundlæggende problem. Vi har for mange skoler, siger Suzanne Wennicke, som er skolebestyrelsesformand på Sct. Jørgens Skole.

I en pressemeddelelse skriver gruppen af skolebestyrelsesformænd: 

- Formandsgruppen har bedt politikerne om at præcisere holdninger og vise ansvar, og fremlægge en løsning, der har politiske ambitioner og mod. Det er desværre bare ikke sket endnu. Høringssvar, forældrenes frustrationer, skoleledernes opråb, personalets holdning, elevernes hverdag og endelig vores opråb taler sit eget sprog – det er ikke godt nok!

Op til tirsdagens byrådsmøde har der været flere demonstrationer mod planerne om ny skolestruktur, ligesom utilfredse borgere har indrykket en avisannonce, der skal lægge pres på politikerne og få dem til at tænke sig om en ekstra gang.

Men en af de ansvarlige politikere afviser kritikken.

- Har de ikke ret i, at I ikke tager ansvar nok, når I ikke tør lukke skoler, som de efterspørger?

- Det kan man jo altid sige. Men vi har pligt som børnepolitikere til at skabe det flertal, som giver nok økonomi og undervisningskvalitet i de kommende år. Det gør vi med det her, siger Søren Dysted (S), som er formand for Børne- og Skoleudvalget i Næstved.

Der er arrangeret endnu en demonstration ved Næstved Rådhus tirsdag aften, når byrådet skal tage endelig stilling til den kommende skolestruktur.