¨

Fond forgyldes af udviklingshæmmede

Foto: TV ØST

Fonden bag bostedet Marjatta har hvert år en indtægt på over 350.000 kroner. De anklages nu for at udnyttet en udviklingshæmmet bruger til at få penge i kassen.

Deres udviklingshæmmede datter var netop fyldt 18 år, uden begreb om penge og havde kun sin sociale pension: På en enkelt dag købte og skrabede hun lodsedler for 250 kroner bare sådan uden videre.

Ifølge forældrene ville datteren have haft lige så stor fornøjelse af at skrabe én lodseddel som ti. Overskuddet fra lotteriet gik til fonden bag det sted, hun i forvejen betalte for at bo - Marjatta Hjemmenes Støttefond.

Familien mener, at der var tale om økonomisk udnyttelse af datteren og fik i 2010 købet af lodsedler standset. Derudover klagede de over, at hun skulle betale kontingent til fonden bag bostedet. Familien ønsker ikke at stå frem i avisen af frygt for at skade deres datter, men deres identitet er Berlingske bekendt.

Marjatta driver botilbud og skolehjem efter Rudolf Steiner-principper, og fonden har ved blandt andet salg af lodsedler til udviklingshæmmede og deres pårørende opbygget en egenkapital på 36 millioner kroner. Alene i 2010 havde fonden indtægter på 353.000 kroner fra basar, åbent hus og salg af lodsedler, skriver Berlingske.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App