Fodsporet fejrer fem års fødselsdag

Den 48 kilometer lange natursti Fodsporet fylder fem år. Stien har siden 2011 fungeret som en cykelpendlerrute mellem de sydvestsjællandske byer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I dag var der fest i den lille by Sandved vest for Næstved.

Cirka 100 mennesker var samlet for at fejre naturstien, der kaldes Sjællands grønne motorvej - nok bedre kendt som Fodsporet.

- I dag er en ordentlig festdag. Jeg har selv benyttet mig af Fodsporet adskillige gange - sådan startede Daniel Lillerød, 2. viceborgmester i Næstved sin tale.

Sjællands længste natursti

Fodsporet er en 48 kilometer natursti, der er anlagt på den gamle jernbane, der gik mellem Slagelse og Næstved og fra Dalmose til Skælskør, hvilket gør den til Sjællands længste sammenhængende natursti.

Naturstien blev indviet i 2011, og det er Naturstyrelsen i samarbejde med Slagelse og Næstved Kommune, der står for drift og anlæg af naturstien.

Fodsporet var ikke et billigt projekt. Nordeafonden donerede 36 millioner, Naturstyrelsen seks millioner og Slagelse og Næstved kommune bidrog med hver tre millioner for at af projektet op og stå.

Stor begejstring

Men projektet har været det hele værd, i hvert fald hvis man spørger viceborgmesteren i Næstved.

- Vi kan jo se, at der er rigtig mange, der bruger det. Mellem 2000 og 3000 mennesker om måneden bare her i Sandved, og det betyder jo altså, at det er en kæmpe succes, siger Daniel Lillerød.

Også de lokale borgere og foreninger er begejstret for naturstien.

- Du kan jo se, hvormange mennesker der er. Det støtter op om samfundet hele vejen rundt, så det er en rigtig god ide, siger Stine Larsen, der er medlem af Sandved Egenens Borgerforening. 

-  Jeg synes, det er alletiders. Det er rigtigt dejligt at komme herned, og det er et dejligt naturområde, fortæller Gregers Hansen, der bor i Sandved.

Adskellige brugere

Fodsporet er da også mere end bare en natursti til gående. Der er legepladser, bålhytter, natursheltere og vandposter, og naturstien bruges både af cyklister, løbere, skatere og kørestolsbrugere.

- Jeg bruger det meget. Et par gange om ugen. Jeg kan også få ladet min kørestol op herude, så jeg kan køre til og fra Slagelse , fortæller Ole Pedersen fra Slagelse, der er kørestolsbruger.


Nyhedsoverblik