Fodfejl i voldtægtssag: Ankes ikke

Statsadvokaten i København anker ikke sagen, hvor en juridisk fodfejl betød, at en 19-årig mand blev frifundet for voldtægt ved Retten i Næstved.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sagen om frifindelse af en ung mand i en voldtægtssag mod en 14-årig pige er endt med, at statsadvokaten i København ikke anker afgørelsen.

Det skriver TV2.dk.

Det var i retten i Næstved, at den 14-årige pige forklarede, at en 19-årig mand havde voldtaget hende til en fest i Dianalund. Men en juridisk fodfejl betød, at retten i Næstved ikke fik mulighed for at tage stilling til, om den 19-årige mand havde voldtaget pigen eller ej.

- Vi mener ikke, at der er udsigt til, at landsretten vil komme til et andet resultat. Så sagen slutter her. Det er trist og ulykkeligt for alle parter, at den ikke har kunnet afgøres med, at en domstol tager stilling til beviserne i alle relationer af sagen, siger  statsadvokat Lise-Lotte Nilas fra Statadvokaten i København til TV2.

Glemte oplysninger i anklageskriftet 

Det er Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi, som har formuleret anklageskriftet mod den 19-årige. Men i anklagen havde de ved en fejl kun lagt vægt på, om pigen var for beruset til, at hun kunne sige fra.

Det betød, at retten dermed var afskåret fra at tage stilling til, om pigens forklaring om, at hun havde sagt fra og strittet i mod voldtægten, var sand.

Dermed blev den 19-årige mand frifundet for voldtægt. Til gengæld blev han dømt for at have sex med en mindreårig. Det har både pigens forældre, pigens bistandsadvokat og en juraekspert ifølge TV2 senere kritiseret.

Ifølge TV2 har eksemplet fra Dianalund ført til, at Statsadvokaten i København og Viborg vil gennemse alle anklageskrifter i voldtægtssager i fremtiden, inden de bliver behandlet i retten.