Flytningen af Udlændingestyrelsen til Næstved er udskudt

400 ansatte må vente med at få Næstved som ny arbejdsplads, da coronavirussen udskyder flytningen af Udlændingestyrelsen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Coronavirussen sætter en kæp i hjulet på Udlændingestyrelsens flytning fra København til Næstved, der nu er udskudt på ubestemt tid.

Efter planen skulle styrelsen og knap 400 ansatte, der rykker med, have åbnet op for borgerekspeditioner den 14. april og holdt officiel indvigelse med den traditionelle klipning af rødt bånd to dage senere. En regulær festdag i Næstved, hvor integrationsminister Mattias Tesfaye (S) blandt andet skulle deltage.

quote Det er ret forståeligt, at man ikke beder 400 mennesker om at møde ind og gå op og ned af hinanden i påskedagene

Carsten Rasmussen (S), borgmester, Næstved Kommune

Påskedagene op til skulle være blevet brugt på flytning og lokaleindretninger i det nybyggede kontorhus ved banegården, som styrelsen skal være i.  

Borgmester er forstående

Om åbningen i stedet bliver i slutningen af april eller i maj, juni eller endda på den anden side af sommeren, ved borgmester Carsten Rasmussen (S) ikke. Han kalder udskydelsen for ærgerlig, men er samtidig forstående overfor det.

- I den situation verden og ikke mindst Danmark står i, er det ret forståeligt, at man ikke beder 400 mennesker om at møde ind og gå op og ned af hinanden i påskedagene.

- Hvis alle retter sig efter de retningslinjer, der er i coronasituationen, og vi får brudt smittekæden, forventer jeg, at vi ret hurtigt derefter får planlagt en ny åbningsdato, hvor medarbejderne kan starte på deres nye kontorer, siger han.

Tilbage i maj sidste år blev der holdt rejsegilde af det nybyggede kontorhus på knap 10.000 kvadratmeter. 
Tilbage i maj sidste år blev der holdt rejsegilde af det nybyggede kontorhus på knap 10.000 kvadratmeter.  Foto: Camilla Laursen - TV2 ØST

Flytningen sker som led i regeringens udflytning af statslige arbejdspladser. Selvom den nu er udskudt på ubestemt tid, er borgmesteren både glad og håbefuld over udsigten til 400 nye arbejdspladser i Næstved.

quote Mens folk venter på at komme til, kan de gå en tur på en af vores caféer eller gå rundt og se Næstved by

Carsten Rasmussen (S), borgmester, Næstved Kommune

- Det betyder super meget for Næstved Kommune. Der er omkring 400 arbejdspladser, der flytter herned, og samtidig er der hver dag mellem 300 og 500 borgere, som skal ekspederes i borgerservice hos Udlændingestyrelsen, siger Carsten Rasmussen.

Borgere, som måske har lidt penge med, der kan lande hos de lokale forretningsdrivende.

- Mens folk venter på at komme til, kan de gå en tur på en af vores caféer eller gå rundt og se Næstved by og måske købe noget med hjem. Det betyder rigtig meget, siger Carsten Rasmussen.