Flygtningemor: Jeg bad om hjælp til mad tre gange

Til Sjællandske fortæller en syrisk mor, at hun flere gange bad om hjælp, da hendes børn manglede mad. Hun fortæller, at medarbejderne ikke reagerede.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ifølge den 32-årige syriske kvinde, slap de 3.500 kroner hun havde til at brødføde sine børn op den 16. marts.

Først til april kunne hun få sin første højere integrationsydelse, og hun bad ifølge Sjællandske derfor om hjælp hos en kommunal medarbejder, der arbejder i flygtningebarakkerne på Skyttemarksvej i Næstved, hvor hun opholder sig.

Tre gange fortalte hun ifølge sine egne oplysninger, at hendes børn var sultne, og hun ikke længere havde penge til at købe maden til dem.

Kvinden fortæller, at medarbejderen reagerede ved at fortælle, at der ikke var noget at gøre.

Kendte ikke til sagen

I to dage gik børnene ifølge kvinden helt uden mad, her greb Venligboerne ind og skaffede fornødenheder

Integrationschef i Næstved Kommune Rebecca Helqvist har tidligere i sagen udtalt, at hun ikke havde hørt om problemet fra sine medarbejdere, og at hun først på et senere tidspunkt blev bekendt med omstændighederne på de sociale medier.

Heller ikke formand for arbejdsmarkedsudvalget Anette Brix (K), kendte til sagen.

Mødtes på et møde tirsdag

På et møde tirsdag var den syriske flygtning til et møde i barakkerne på Skyttemarksvej, hvor den pågældende medarbejder var med.

Overfor Sjællandske fortæller den 32-årige, at medarbejdere her skulle have fortalt, at hun ikke var klar over, at det var så alvorligt.

Både Rebecca Helqvist og Anette Brix vil nu undersøge sagens forløb nærmere.