¨

Fletter punge til Vidunderlivet

Foto: TV ØST

To piger fra Næstved laver punge og sælger dem. Pengene går til Vidunderlivet, som er en kampagne fra Kræftens Bekæmpelse om forebyggelsen af livmoderhalskræft.

I Næstved bliver der foldet og flettet. Maria Holme-Lembke og Mia Dalskov Slott er nemlig blevet en del af Kræftens Bekæmpelses kampagne Vidunderlivet. Fra på lørdag sælger de punge, de selv har flettet. Alle pengene pungene tjener ind går udelukkende til Vidunderlivet.

- Det er en god følelse, at lidt håndarbejde kan hjælpe. Og så er det afstressende, fortæller de to piger.

Vidunderlivet sætter fokus på den vaccine, der gives gratis til kvinder i alderen 18-26 år for at forebygge livmoderhalskræft. Maria Holme-Lembke og Mia Dalskov Slott bruger næsten hele deres fritid på at lave pungene. Det tager dem cirka tre timer at lave en enkelt.

- Det er lidt svært at følge med i skolen lige nu. Vi skal jo have lavet en masse til på lørdag, når det hele går i gang, siger Mia Dalskov Slott.

Fra på lørdag begynder salget af pungene med logoet fra Vidunderlig-kampagnen. De vil kunne købes indtil december 2013.

 

Glade for bidraget

Hos Kræftens Bekæmpelse er de glade for pigernes initiativ og bidrag til kampagnen.

- , siger Iben Holten, der er overlæge og projektchef for Vidunderlivet.

De to piger håber på at kunne sælge mange punge, så Vidunderlivet får et stort bidrag. Og det er muligt at bestille den størrelse, man vil have.

- Vi laver en masse punge, som er klar til på lørdag. Og så laver vi efterhånden, som folk vil have dem. Hvis folk vil have i bestemte størrelser, så laver vi jo bare det, fortæller Mia Holme-Lembke og Mia Dalskov Slott.

Pungene pigerne sælger koster omkring 150 kroner. Her går 130 kroner til Vidunderlivet og Kræftens Bekæmpelse. De sidste 20 kroner dækker det, materialet har kostet. Pungene kan købes på Maria og Mias facebookside, som hedder: "Mia&Maria´s clutchs (flettasker/punge)".

02:08 Luk video

Du kan læse mere om Vidunderlivet-kampagnen på hjemmesiden www.vidunderlivet.dk

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App