Flere unge går op i at fiske - fik store fisk på krogen til klubmesterskab

Sportsfiskerforeningen Fladså afholdt søndag deres årlige klubmesterskab for både gamle og unge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det er et sus, der kommer gennem kroppen, når fisken kommer på, og man bare kan mærke, den er stor.

Sådan fortæller 13-årig Bertil Asbirk fra Herlufmagle, der i dag for første gang deltog i klubmesterskabet hos sportsfiskerforeningen Fladså.

Og netop den følelse jagtede medlemmerne hos foreningen i dag, da de i dag skulle konkurrere i at fange dagens tre største fisk i Myrup Fiskepark ved Næstved.

Efter en nedgangsperiode oplever foreningen nu liv og fremgang. Siden januar har de fået tæt på 100 nye medlemmer.

Fremgang blandt unge

Som noget helt nyt har sportsfiskerforeningen Fladså derfor også oprettet en juniorafdeling her i oktober. Og allerede nu viser de unge interesse. 

- Personligt synes jeg, det er rigtig lækkert, der sker noget i foreningen, og folk tager imod det, og medlemmerne er glade, juniorerne er glade. De glæder sig til at komme, når vi holder klubaftener, siger juniorleder Martin Harregaard.

Artiklen fortsætter under billedet.

Bertil Asbirk er nyt medlem hos sportsfiskerforeningen Fladså
Bertil Asbirk er nyt medlem hos sportsfiskerforeningen Fladså Foto: Signe Kaalund - TV2 ØST

Og den stigende interesse fra de unge er også noget, de oplever generelt hos Danmarks Sportsfiskerforbund. De seneste to år er antallet af unge medlemmer i landets sportsfiskerforeninger nemlig steget med 25 procent.

Og for Bertil Asbirk, der er en af de nye medlemmer hos Fladså, er der fordele ved fiskeriet. 

- Det er friheden og at være udenfor. Og at man ikke behøver at tænke over tingene, man skal bare gøre det. Man kan være sig selv og være sammen med venner. Det, synes jeg, er det fede ved det, siger han.

Bertil Asbirk tog desværre ikke sejren i dagens mesterskab. Han måtte nemlig se sig slået af kammeraten, der havde fanget tre fisk med en samlet vægt på seks kilo.