Flere unge deltager i folkemusikfestival: - Jeg bliver bare så glad

Festivalen Musik over Præstø Fjord oplever, at de får flere og flere unge gæster, og det glæder værten.

De senere år er flere unge begyndt at spille folkemusik, og interessen for folkedans er også stigende.

Det mærker de på festivalen Musik over Præstø Fjord, der lige nu er i gang.

- Jeg tror noget af de fede ved at spille folkemusik, det er, at alle kan være med. Jeg har lige spillet tre forskellige akkorder. Det var alt, hvad det krævede. Og så kan man være en del af den her festlige stemning, siger Emil Nørgaard Andersen, som spiller under festivalen.

Ea Wim, som optrådte på festivalen, tror, at flere unge deltager, fordi de har et større behov for at føle en form for identitet.
Ea Wim, som optrådte på festivalen, tror, at flere unge deltager, fordi de har et større behov for at føle en form for identitet. Foto: Jesper Truelsen - TV2 ØST

Ikke kun for pensionister

Hvis man tænker, at folkemusik kun er for pensionister, så tager man helt fejl. Det mener flere af festivalens unge deltagere.

- Jeg tror, det er et levende alternativ til helt vildt meget andet musik, som er meget elektronisk og fast. Der er ligesom nogle meget friere rammer her for, at man kan udfolde sig og lave alt muligt sjovt. Og hele det her levende sammenspil mellem at der er nogen, der spiller, og så er der nogle danse, der passer til. Det tror jeg virkelig er noget, der tiltrækker folk, fortæller Tim Ewe Bjerre.

- Vi har ikke så meget forbindelse til vores egen fortid og vores egen historie. Jeg tror, at folk får et større og større behov for at føle en form for identitet. Jeg tror også specielt fordi, at lige nu går alting så absurd hurtigt, lyder det fra musikeren Ea Wim.

Læs også
Ringsted Festival slår publikumsrekord, allerede inden festen er startet
Læs også
Ringsted Festival slår publikumsrekord, allerede inden festen er startet

Musik over Præstø Fjord er blevet afholdt de sidste 14 år, og værten Anne Grete Kamilles har netop kæmpet for at få flere unge deltagere.

- Jeg bliver bare så glad indeni. Det er bare så fantastisk, siger Anne Grete Kamilles.

- Der er nogle helt andre muligheder i de unge nu om stunder til at få nuanceret den nordiske folkemusik. Det er så skønt.

Festivalen fortsætter lørdag og slutter på søndag.