¨

Flere seniorer i job - i Frellsen Chokolade er erfaring en fordel

73-årige Kirsten Jensen har været på arbejdsmarkedet siden 1961. Nu arbejder hun to dage om ugen i Frellsen Chokolade i Næstved Storcenter. Hun har ikke tænkt sig at lade sig pensionere foreløbig.

Behovet for arbejdskraft stiger, og det kommer blandt andet den ældre generation til gode, da de får nemmere ved at blive på arbejdsmarkedet.

Der skal både fyldes op, ekspederes og laves kurve fyldt med chokolade, når 73-årige Kirsten Jensen og 56-årige Majbrit Mulvana er på arbejde i Frellsen Chokolade i Næstved Storcenter.

- Der er mange årstider i denne butik, så der er nok at lave. Og så er jeg butiksleder, så jeg keder mig aldrig, siger Majbrit Mulvana.

Hvis de unge damer ellers vil høre efter, så har jeg masser af erfaring at give dem

Kirsten Jensen, 73 år, ansat i Frellsen Chokolade i Næstved Storcenter

73-årige Kirsten Jensen ejede tidligere gartneriet Tropa i Næstved. Nu har hun fejret 20 års jubilæum i Frellsen Chokolade. En erfaring, der er guld værd.

- Hvis de unge damer ellers vil høre efter, så har jeg masser af erfaring at give dem. Selvfølgelig skal jeg ikke stå og spille klog, men der er nok noget, de kan bruge, siger hun.

Mange over 50

Majbrit og Kirsten er langt fra de eneste seniorer i chokolade-imperiet. På Sjælland og øerne har Frellsen Chokolade elleve forretninger blandt andet i Næstved, Slagelse, Holbæk og Nykøbing Falster. Ud af 79 ansatte over 18 år er 17 af dem over 50 år.

- Vi ser jo på de kompetencer, de har, dem over 50, og vi vil have dem ind, fordi de kan videregive det til de unge mennesker, som vi ansætter, og det gælder både dem, dem der er under og over 18 år. Og så har de jo en ro og et overblik, de unge ikke har fået endnu, siger Tom Viktorius, der er distriktschef for Sjælland og øerne hos Frellsen Chokolade.

Og der er brug for, at flere chefer tænker som Tom Viktorius og byder seniorer velkommen på arbejdsmarkedet. Faktisk bliver behovet bare ved med at vokse.

Ifølge tal fra Danmarks Statistik kommer der nemlig stadigt flere ældre i fremtiden. I løbet af de næste 10 år vil antallet af ældre mellem 65 og 79 vokse med 58.000 personer. Det er syv procent flere end i dag. Og det er særligt i områderne udenfor København, at de ældre vælger at bosætte sig og arbejde.

Hjælper seniorer - og virksomheder

Netop dem har Senior Erhverv Sydsjælland sat sig for at hjælpe. Den frivillige forening formidler kontakt mellem virksomheder og seniorer over 50, der vil ind på arbejdsmarkedet.

- Vi går simpelthen ud og opsøger virksomheder, banker på døren og spørger, om vi må komme ind og fortælle om Senior Erhverv, og hvad vi kan gøre for jer. De kan ganske gratis gå ind i vores database og finde deres nye medarbejder, siger formand for Senior Erhverv Sydsjælland Ditte Nukunu.

Netværket dækker både Næstved, Faxe, Vordingborg og Ringsted. Via en database kan virksomhederne specifikt gå ind og søge efter netop de kvalifikationer, en kommende senior-medarbejder skal besidde. Netop nu har Senior Erhverv 205 medlemmer. Statistikkerne viser at halvdelen af dem kommer i job. Og det til trods for, at seniorer er udfordret, når det kommer til jobsøgning.

- Nogle vil sige, at de ikke kan så meget mere, at de ikke vil lære noget nyt, og at de går med rollator. Og der er det fint at komme ud at vise, at vi er friske, vi har lyst til at komme ud i job. Så det virker at være opsøgende, siger formanden.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App