Flere penge til Næstveds unge talenter

Talentskolen i Næstved udvider. For Næstved Kommune har fundet penge i budgettet, så skolen kan oprette et ekstra undervisningsspor.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der bliver nu ekstra muligheder for de unge i Næstved, der går rundt med drømme om de skrå brædder.

Fremover vil de nemlig have mulighed for at blive optaget på en ny uddannelseslinje på Talentskolen i byen.

Den nuværende scenekunstlinje bliver opdelt i to og erstattet af en skuespil-linje og en musical-linje.

- Der er enormt høje krav til ansøgerne på både skuespilskolerne og musicalakademiet, så det er vigtigt, at vi forbereder vores unge meget grundigt, hvis vi gerne vil lykkes med at sende dem videre til en levevej på scenen, siger leder af talentskolen Kathrine Olldag i en pressemeddelelse.

Talentskolen når sit mål

Udvidelsen er blevet mulig på grund af en ekstrabevilling fra kultur- og demokratiudvalget i Næstved Kommune. Pengene er fundet i budgettet fra i år, og ændringerne er allerede trådt i kraft.

For udvalgsformanden betyder de fem linjer, at man nu når det mål, der blev sat, dengang skolen for otte år siden blev oprettet.

- Vi får fem linjer på Talentskolen og gør det samtidig endnu mere relevant for unge talenter at vælge skolen. Det er skønt, at så mange søger ind, og det er endnu bedre, at mange af de unge vælger at flytte til vores kommune af dem grund, siger Linda Frederiksen (S), formand i kultur- og demokratiudvalget.

Foruden scenekunst- og musicallinjen, tilbyder skolen en forfatterlinje og undervisning i kunst og design og film.