¨

Flere millioner kroner forsvundet i budgettet på omstridt folkeskole

Kobberbakkeskolen, der er en af de største folkeskoler i Næstved Kommune, har på kort tid fået et underskud på 10 millioner kroner.

En af de største folkeskoler i Næstved Kommune, Kobberbakkeskolen, har på kort tid fået et underskud på 10 millioner kroner. Det svarer cirka til en tiendedel af skolens budget.

Det skriver Sjællandske.

Politikerne i Næstved Kommune er overrasket over underskuddet og vil nu have sagen undersøgt. Folkeskolen skal dog ikke forvente en økonomisk redningskrans fra formanden for Børne- og Skoleudvalget, Lars Hoppe Søe (R).

Jeg skal ikke ud og finde flere penge til Kobberbakkeskolen, fordi de ikke kan styre deres økonomi

Lars Hoppe Søe (R), formand for Børne- og Skoleudvalget

- Jeg skal ikke ud og finde flere penge til Kobberbakkeskolen, fordi de ikke kan styre deres økonomi. Vi har i den grad fokus på økonomistyring, så det er mig en gåde, hvordan der kan dukke så stort et underskud op, siger Lars Hoppe Søe til Sjællandske.

Sendte ansatte til græsk ferieø

Kobberbakkeskolen har ifølge avisen de seneste år været kritiseret for blandt andet at sende ledere på afstresningskurser til den græske ø Kreta og fyre en medarbejder, der ved et vælgermøde udtalte sig kritisk om skolens ledelse.

Lars Nedergaard, der er centerchef i Næstved Kommune, forklarer til avisen, at budgetoverskridelsen primært skyldes elever, som har behov for dyre specialtilbud.

Blev ramt af dyrt fnatangreb

Det er ikke første gang, der er økonomiske problemer på Kobberbakkeskolen i Næstved.

Tilbage i december 2017 blev eleverne sendt hjem på tidlig juleferie, og Kobberbakkeskolen afdeling Sydby i Næstved blev lukket ned, fordi et fnatangreb havde ramt skolen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Kobberbakkeskolen afdeling Sydby i Næstved blev lukket i december 2017 på grind af et fnatangreb. Foto: TV ØST

Det fik store økonomiske konsekvenser på grund af den specialrengøring, som skolen var tvunget til at tilkøbe. Her blev over 30 rengøringsfolk hyret til at rengøre og desinficere hele skolen.

Knap et år efter landede regningen for rengøringen af skolens 12.000 kvadratmeter landet, og den lød på cirka 800.000 kroner.

Der er cirka 1775 elever tilknyttet Kobberbakkeskolen.

Skolen var tvunget til at hyre over 30 rengøringsfolk til at rengøre og desinficere hele skolen. Foto: TV ØST

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App