Flere kvinder vælger datamatikeruddannelsen: - Det giver et bedre studiemiljø

Datamatikeruddannelsen på Zealand har i år optaget flere kvinder end normalt. Det skyldes muligvis et kvindefællesskab oprettet af skolen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Når Zealand efter sommerferien slår dørene op for en masse nye studerende, kommer der til at gå flere kvinder rundt på gangene, end der plejer.

På datamatikeruddannelsen har der været en større fremgang i antallet af optagne kvinder. Sidste år optog Zealand knap ni procent på uddannelsen, hvorimod der er i år er optaget hele 17 procent. Helt konkret betyder det, at der er tilbudt plads til 50 flere kvinder.

Læs også
Hver tiende er faldet fra – studerende flygter fra uddannelserne til sygeplejerske, pædagog og lærer
Læs også
Hver tiende er faldet fra – studerende flygter fra uddannelserne til sygeplejerske, pædagog og lærer

- Det giver et bedre studiemiljø, når der er flere kvinder, der læser det, og de kvinder, der var der i forvejen, de har måske også nogle bedre muligheder for at føle sig bedre tilpas og få nogle flere kvindelige medstuderende og venner på studiet, siger Rasmus Aare Nielsen, der er ressourcedirektør hos Zealand.

- Måske betyder det også noget for selve undervisningen. Kvinderne kan være lidt anderledes i selve undervisningssituationen, tror jeg. Se nogle andre muligheder, se nogle andre løsninger.

quote Det giver et bedre studiemiljø, når der er flere kvinder, der læser det

Rasmus Aare Nielsen, ressourcedirektør hos Zealand

Fællesskab for kvindelige studerende

På Zealand har de startet et fællesskab for kvindelige studerende, der interesserer sig for it, kaldet Girls in IT. 

- Vi har haft et ønske om at styrke diversiteten og få flere kvinder ind i faget, og derfor er der to undervisere, som har stået for det her, forklarer ressourcedirektøren.

Læs også
Universiteter lider under faldende elevtal – RUC og SDU mister hver fjerde studerende
Læs også
Universiteter lider under faldende elevtal – RUC og SDU mister hver fjerde studerende

Formålet med fællesskabet er at inspirere kvinder til at fortsætte deres studier og hjælpe dem med at skabe en karriere inden for branchen. Derudover arrangeres der løbende forskellige workshops og events.

- Jeg tror, at det (Girls in IT, red.) har påvirket optaget positivt, og vi har fået ret mange kvinder ind på uddannelsen i år.

På datamatikeruddannelsen får de studerende færdigheder i at kode, programmere og systemudvikle. Uddannelsen kan læses på Zealands afdelinger i både Roskilde og Næstved, og de studerende starter til september.