¨

Flere kvæg sultede ihjel - ejer skal nu betale 25.000 kroner i bøde

Otte køer blev i marts 2018 fundet døde på øen Dybsø syd for Næstved. Ejeren skal nu betale 25.000 kroner i bøde. Foto: Mathilde Reimer - TV ØST

En kvægavler fra Glumsø på Sydsjælland skal betale 25.000 kroner i bøde for misrøgt af sine køer.

En kvægavler fra Glumsø har erkendt, at han har behandlet en flok kvæg for dårligt og skal nu betale 25.000 kroner i bøde.

Sagen drejer sig om misrøgt af en flok kvæg, der gik og græssede på Dybsø syd for Næstved i foråret 2018. Et vidne opdagede, at der lå døde køer på øen og anmeldte det til politiet.

Mandag skulle sagen have været for retten i Næstved, men den anklagede havde forud for retsmødet erkendt sit ansvar og kan dermed se frem til at få en bøde på 25.000 kroner. Det fortæller fuldmægtig ved anklagemyndigheden, Mads Skovby, til TV ØST.

De døde af afkræftelse, fordi de ikke har fået føde i den tid, hvor jeg ikke har kunne komme ud til øen

Kvægavler

- Da han har valgt at modtage bøden, har vi aflyst retsmødet. Vi ser ikke nogen grund til at indkalde dommer og vidner, når han nu har tilstået, siger Mads Skovby.

Dermed har kvægavleren erkendt, at han behandlede kvæget groft uforsvarligt, og at han blandt andet var skyld i, at otte køer døde, at en kalv var underernæret og dehydreret, og at dyrene havde for lidt foder.

Kvægavler: Vejret forhindrede pleje af dyrene

Sagen fik i november Naturstyrelsen til at opsige forpagtningsaftalen på Dybsø med den tiltalte kvægavler.

Han har i et interview med TV ØST tidligere forklaret, at det blandt andet var dårligt vejr, der var skyld i, at køerne var døde.

- De døde af afkræftelse, fordi de ikke har fået føde i den tid, hvor jeg ikke har kunne komme ud til øen, sagde han med henvisning til to perioder af en uges varighed, hvor den sydlige del af regionen blev ramt af kraftigt snevejr og frost. 

Det var dette syn, der mødte den person, som anmeldte sagen til politiet tilbage i marts 2018. Foto: Privatfoto.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App