Flere klager over sygedagpenge

Statsforvaltningen på Sjælland melder om flere klager på sygedagpengeområdet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Henrik Green Jensen blev for små to år siden ramt af en arbejdsulykke, hvor han ødelagde sin ankel. Om to uger skal han igennem sin fjerde operation, men han kommer aldrig til at gå normalt igen

- Det gør ondt i dagligdagen, og jeg skal tænke over, hvordan jeg tager hvert enkelt skridt, forklarer Henrik Green Jensen.

Fra den 16. maj i år besluttede Næstved Kommune, at han ikke længere kunne få sygedagpenge. De mente godt, at han kunne klare et stillesiddende job. En beslutning, som både arbejdsprøvning og læger ellers talte imod.

- Jeg var helt forvirret, især fordi jeg 14 dage forinden af kommunen selv fik at vide, at jeg ikke kunne arbejde, siger Henrik Green Jensen.

Henrik Green Jensen klagede til beskæftigelsesankenævnet. I august gav de ham medhold i, at sagen ikke var ordentligt belyst af kommunen, og at den derfor skulle gå om. Men her, tre måneder efter er der stadig ingen afgørelse - eller penge

- Man tror det er et retssamfund, hvor man kan stole på systemet. Men det er der bare ikke, når man skal bruge det, siger Henrik Green Jensen.

På Sjælland er antallet af klager på sygedagpengeområdet steget de seneste år. Det samme er tilfældet I Næstved, hvor også flere borgere end tidligere vinder. Hos 3F tror de, at kommunernes trængte økonomi spiller ind.

- Der er selvfølgelig lovgivning der skal overholdes. Men nogen gange tænker vi, at økonomien spiller ind. Så anker vi, og heldigvis får da også medhold i vores anker. Men bag hver anke ligger der jo en skæbne, så at anke er jo ikke noget, der er sjovt, siger Kirsten Lykke Madsen, socialrådgiver i 3F´s afdeling i Næstved.

Formanden for Arbejdsmarkedsudvalget i Næstved Kommune vil ikke udtale sig om den konkrete sag.

- Jeg er rigtig ked af det for dem, der kommer i klemme. Det skal der ikke være nogen tvivl om. Men der vil altid være nogen, der skal prøve det her system, for at vi er sikre på, at vi gør det ordenligt. Derfor vil der altid være en vis mængde klager, siger Linda Frederiksen (Soc.dem.), der er formand for Arbejdsmarkedsudvalget.

Tilbage hos Henrik Green Jensen håber han på en snarlig løsning.
- Går der meget længere tid, betyder det jo nok at vi skal til at sætte vores hus eller vores bil til salg, siger Henrik Green Jensen.

 

play
Inge Doris

Over 500.000 danskere har nu fået mindst et vaccinestik

play
Broløbet

Folkene bag broløbet er klar med ny dato

play
Kalkunbesætning aflivet pga fugleinfluenza

Endnu et udbrud af fugleinfluenza - 4.000 kalkuner skal aflives

play
cirkus.4

Cirkus Arena vil lave kæmpe vandland, ferieboliger og koncertsted

play
DJI_0004

Brorfelde Observatorium forsøger sig med frivillig betaling til udendørs aktiviteter

play
Indslag kollektive klaedeskab.transfer

I det fælles klædeskab kan man bytte sig til nyt tøj - og så er det til gavn for miljøet

Se flere