Flere hundrede i fakkeloptog mod lukning af akutafdeling

Lørdag aften protesterer en række borgere i Næstved Kommune mod regionens planer om at lukke akutafdelingen. Arrangørerne regner med, at flere hundrede dukker op til fakkeloptoget.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det har vakt vrede og ærgrelse, at akutfunktionen på Næstved Sygehus skal lukke, og det fik sindene endnu mere i kog, da Region Sjælland forleden fremskød planerne fra 2019  til 2016. Derfor er en række borgere lørdag aften klar til at vise deres modstand mod beslutningen i et fakkeloptog i Næstved.

- Det er vanvittigt at lukke akutfunktionen her. Vi er 82.000 indbyggere i kommunen, og vi skal nu til at køre til Slagelse eller andre steder, hvis der sker os noget. Jeg er bange for, at det kommer til at koste liv, og derfor har jeg taget initiativ til det her fakkeloptog, siger Lykke Jacobsen, der står bag fakkeloptoget.

200 har indtil videre tilkendegivet, at de kommer, men hun håber, at de når op på 500 personer, der kan gå samlet i flok gennem Næstved. Selv om beslutningen er truffet, håber hun alligevel at rokke ved politikerne.

- Jeg håber, at politikerne får øjnene op for, at det her ikke er særlig hensigtmæssigt. Jeg tror, det ender galt det her, og de skal have at vide, at vi er mange, der er helt uenige i deres beslutning. Det er som om, de i regionen er lidt langt væk fra det hele. Jeg er godt klar over, at de skal tænke i budgetter, men vi må bare blive ved og ved og ved med at fortælle dem, at den her beslutning er vanvittig. Jeg tror, der er mange borgere, der ikke rigtigt har forstået, hvad det her betyder, fordi det har ligget så langt ude i fremtiden, men nu bliver det altså i starten af 2016, og så kan vi ikke bare lige komme forbi Næstved Sygehus, hvis der sker os noget, så vi må bare blive ved og ved og ved med at fortælle politikerne, at man ikke bare gør sådan i en kommune med 82.000 indbyggere, siger Lykke Jacobsen.

Fakkeloptoget begynder lørdag aften klokken 19 fra Rådmandsengen. Man skal selv sørge for fakler.

Udover fakkeloptoget er der også oprettet en underskriftindsamling mod lukningen af akutfunktionen på Næstved Sygehus.