Flere håndværkere plages af indbrud i varebiler

I Ringsted plages lokale håndværkere for tiden af tyve, der går på rov i firmaernes varebiler. Politiet har modtaget 40 anmeldelser siden nytår.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I Ringsted har tyve fået smag for at begå indbrud i de lokale håndværkeres varebiler. Det kan entreprenør Anders Hass fra entreprenørfirmaet Profound i Ortved nær Ringsted skrive under på. 

Han havde nemlig indbrud i sin varebil natten til tirsdag i sidste uge, da den stod parkeret på hjemmeadressen i Ringsted.

- Varebilen holder foran vores hus, og så kan jeg se, at ruden er smadret. Der ligger knust glas over det hele indenfor og ude på vejen. Så tænker jeg, at de har tømt bilen, og så er værktøjet væk, siger Anders Hass.

Flere tyve går efter værktøj i varebiler

Hos Midt- og Vestsjællands Politi bekræfter de, at antallet af indbrud i varebiler stiger.
Siden 1. januar har de modtaget 40 anmeldelser om indbrud i Ringsted Kommune, skriver Dagbladet. 

For firmaet Profound er det er anden gang, de har haft indbrud inden for en uge. Natten til tirsdag den 8. august havde Anders Hass også besøg af ubudne gæster i sin varebil.

- Det er frustrerende. Man føler sig magtesløs, fordi man kommer ud om morgenen, og så er ruden smadret og alt ens værktøj er væk. Det ødelægger hele ens dag, og det er bare meget frustrerende at folk tager ens ting, siger Anders Hass.

Stjal værktøj for op mod 40.000 kroner

Anders Hass fik blandt andet stjålet vinkelsliber, skruemaskine, blandemaskine og andet værktøj. Og han anslår at værktøjet havde en samlet værdi på et sted mellem 30- og 40.000 kroner.

De mange indbrud har flere økonomiske konsekvenser for firmaet, og de har nu blandt andet valgt at installere en alarm i varebilen.

- Indbruddene betyder, at vi har en kæmpe udgift hver gang på selvrisiko på forsikringer, og vi har mistet en arbejdsdag på grund af, at vi skal finde nyt værktøj og skal ud og have lavet bilen. Det betyder meget for os, at vi spilder en dag på det, siger Anders Hass.

Sidste uges indbrud er det fjerde indbrud, entreprenørfirmaet har haft på fire år.