¨

Flere fysioterapeuter fra Sjælland

Foto: TV ØST

University College Sjælland vil optage flere studerende på fysioterapeutuddannelsen.

Chancerne for at komme igennem nåleøjet til en af de store drømme-studier for mange unge sjællændere bliver måske snart en lille smule større, skriver DAGBLADET Ringsted.

I Uddannelsesministeriet ligger der i hvert fald netop nu en ansøgning fra University College Sjælland (UCSJ) om at få lov til at udvide optaget af nye studerende på fysioterapeut-uddannelserne i Næstved og Roskilde fra de nuværende 132 til 182 fra næste år.

- Det er en af de uddannelser, vi har allerflest ansøgere til. Og en uddannelse, hvor vi desværre hvert år også må sige nej til rigtig mange af ansøgerne. Derfor har det været naturligt for os at bede om lov til at udvide optaget-tallet, siger rektor for UCSJ, Ulla Koch til DAGBLADET Ringsted.

De sjællandske fysioterapeut-uddannelser fik sidste år over 1400 ansøgninger til de 81 pladser i Næstved og 51 pladser i Roskilde.

En interesse, der var så stor, at ansøgerne skulle have et karakter-gennemsnit på 8,2 for at komme ind i Roskilde og hele 10,8 for at komme ind i Næstved sidste år i august. Det er et af de allerhøjeste gennemsitsnit blandt alle videregående uddannelser overhovedet.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App