¨

Fiskere arbejder også om vinteren

Foto: TV ØST

Når frosten har fat, og vandet er blevet til is, længes Svend Ditlevsen efter varmere tider. Men selv om vinteren er der masser at lave for fisker.

Som fisker er der ikke kun arbejde på vandet. For hele vinteren sidder Svend Ditlevsen fra Karrebæksminde i sit lune værksted og gør sine garn klar til en ny sæson.

- Meget af det er slidt op, så det skal kasseres. Det er hårdt og kedeligt arbejde, fortæller fiskeren.

Han skal blandt andet adskille det gamle net fra de jernkæder, det sidder på, og så skal han lave nye garn klar til forårets fisketure. Måske ikke det sjoveste job, men vigtigt er det.

- Jo mere forarbejde, jo mere kan man høste, fastslår 56-årige Svend Ditlevsen, der er tredje generation i fiskerfamilien.

For kun hvis udstyret er 100 procent i orden, kan han fange de fisk, der er hans levebrød.

- Det er ligesom med guldgraverne, der smiler, når de finder guld. Når vi har mange fisk i garnet, smiler vi bredt, fortæller Svend Ditlevsen, der har fisket i 40 år.

Han er bestemt ikke begejstret for, at erhvervsfiskerne er en uddøende race. Der er kun en håndfuld tilbage i Karrebæksminde.

Derfor er han også stolt af, af hans egen søn på 25 år har valgt at gå samme vej og nu er en del af besætningen på den båd, der til foråret er klar til endnu en gang at sætte garn.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App