¨

Fire yngre mænd sigtet for medvirken til bedrageri af ældre kvinder

Politiet efterforsker stadig sagen, oplyser de. Foto: TV ØST

Tre mænd fra Næstved og en fra Taastrup er sigtet for økonomisk it-kriminalitet. Politiet forventer, at der kan komme flere sigtelser.

Fire unge mænd er sigtet for at medvirke til bedragerier, som løber op i et samlet beløb på over 100.000 kroner.

Tre af mændene er fra Næstved og er mellem 18 og 19 år, mens den sidste mand er 19 år og fra Taastrup.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Mændene er sigtet for økonomisk it-kriminalitet, som skulle have foregået i maj måned i år.

Det er politiets opfattelse, at der over en længere periode har været et netværk af unge, der løbende har stillet deres konti til rådighed for kriminelle

Carsten Høj Hansen, politikommissær og leder af afdelingen for økonomisk kriminalitet

Bedragerierne er blandt andet sket ved, at flere ældre kvinder er blevet kontaktet via mail eller telefon, hvor de er blevet lokket til at udlevere deres personlige informationer såsom NemID eller bankoplysninger. På den måde lykkedes det mændene at hæve penge fra kvindernes konti.

Flere sigtelser kan være på vej

Politiet efterforsker stadig sagen, oplyser de i pressemeddelelsen. Og de forventer samtidig, at der vil blive rejst flere sigtelser i sagen.

- Det er politiets opfattelse, at der over en længere periode har været et netværk af unge, der løbende har stillet deres konti til rådighed for kriminelle, lyder det fra Carsten Høj Hansen, der er politikommissær og leder af afdelingen for økonomisk kriminalitet, i pressemeddelelsen.

- Det kan for eksempel være, hvis man har modtaget en form for betaling for, at der er blevet sat et større beløb ind på ens konto, som kort tid efter skulle hæves kontant eller udbetales til en anden konto. Vi opfordrer i så fald de unge til at melde sig selv.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App