Fire skydevåben gemt hos mand i Næstved

Politiets Task Force Øst har på et halvt år fået varetægtsfængslet 53 personer i sager om våben, narko og andre forbrydelser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En pistol, to rifler og et oversavet jagtgevær er blevet afsløret hos en mand i Næstved. Også et stort lager af ammunition er dukket op under den aktion, som politiets særlige enhed mod rocker- og bandekriminalitet, har gennemført tirsdag formiddag.

Manden, der er 34 år, har forbindelse til Hells Angels, oplyser den såkaldte Task Force Øst om sagen. Ransagningen hos manden er resultat af et tip, fortæller vicepolitiinspektør Hans Erik Raben fra Task Force Øst.

I øvrigt har den særlige enhed hidtil fået varetægtsfængslet 53 personer i en stribe forskellige sager, oplyser vicepolitiinspektøren.

På facitlisten står blandt andet beslaglæggelsen af 27 skydevåben, 170 kilo hash, cirka 27 kilo amfetamin og flere hundrede gram kokain og heroin.

Desuden har enheden fået beslaglagt biler, speedbåde, trailere og andre værdier hos de mange sigtede personer.

Task Force Øst blev nedsat af Rigspolitiet på grund af den optrappede konflikt i bande- og rockermiljøet sidste efterår. En intens bølge af skudepisoder især i København fik politiet til at reagere og nedsætte enheden, der fik cirka 75 medarbejdere.

- Vi vil ikke acceptere det her svineri, lød det fra rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg, da Task Force Øst kom til verden.

Enhedens opgave består blandt andet i at kigge fremad, overvåge de mistænkte og hindre ny kriminalitet.

I øvrigt resulterer den nye anholdelse i Næstved i et grundlovsforhør onsdag. Her skal en dommer afgøre, om den 34-årige skal varetægtsfængsles.

/ritzau/