Fire gerningsmænd sprænger hæveautomat: Bygning i fare for at styrte sammen

En hæveautomat blev omkring klokken to i nat sprængt af fire ukendte gerningsmænd. Ødelæggelserne på bygningen er så store, at der er fare for, at den styrter sammen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er Danske Banks hæveautomat på Næstvedvej i Fensmark, der i nat er blevet sprængt af de ukendte gerningsmænd.

Et stort brag alarmerede lige efter klokken 2 naboen til hæveautomaten. Han var netop kommet hjem fra arbejde, og skulle til at gå en tur med sin hund, da han hører eksplosionen.

- Han går ud og kigger efter at have hørt det her store brag. Og ved hæveautomaten, som nu sprængt, ser han fire mørkklædte mænd, der stikker af fra stedet, siger vagtchef ved Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi, John Andersen.

Fare for sammenstyrtning

Eksplosionen har skabt så store skader på bygningen, at beredskabet lige nu er på stedet for at forsøge at afstive bygningen for at undgå en sammenstyrtning. Af samme årsag ved politiet endnu ikke, om de fire gerningsmænd nåede at slippe afsted med nogle af automatens penge.

- Vi tror, at gerningsmændene måske er nået at blive forstyrret i deres foretagende af naboen, men før vi har fået grønt lys til at gå ind i bygningen, ved vi ikke mere, forklarer vagtchef, John Andersen.

Politiets patrulje var på stedet under et minut efter eksplosionen, da de tilfældigvis var i Fensmark. De forsøgte at finde frem til flugtbilen, der var kørt i retning mod Herlufmagle, men uden held.

Naboen, der så de fire gerningsmænd, har fortalt politiet, at de talte sammen på noget, han vurderer som værende et østeuropæisk sprog. De flygtede fra stedet i en mellemstor mørk bil med forbogstaverne AV.

Eventuelle informationer i sagen kan gives til politiet på telefon 114.

151008-fensmark-kortprik-grafik.jpg
Foto: TV ØST