Fensmark får mere miljøvenlig varme

Den varme, Fensmark Fjernvarme leverer til deres kunder, vil fra nu af bestå af glasværks overskudsenergi.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Overskudsvarmen fra Ardagh Glass, det gamle Holmegaard Glasværk, er indtil nu gået til spilde. Men med et nyt rør, der forbinder glasfabrikken og Fensmark Fjernvarme, er det nu muligt at udnytte energien. Fra fjernvarmeværket vil overskudsvarmen blive ledt ud til Fensmarks borgere, der er koblet til fjernvarme.  

Derfor var Næstved kommunes borgmester, Carsten Rasmussen (Soc.dem.), på besøg på fjernvarmeværket. Det var ham, der skulle åbne for ventilen til den miljøvenlige varme.

- Det har stor betydning for vores klimamål for Næstved Kommune, for vi skal jo nedbringe vores CO2. Og det er det her projekt et godt eksempel på, siger Carsten Rasmussen.

På grund af høje afgifter har det først været muligt at udnytte overskudsvarmen nu. Til gengæld leverer Ardagh fra første dag 60 procent af forbrugernes fjernvarme. Men det tal bliver endnu højere i fremtiden, mener driftsleder for Fensmark Fjernvarme, Flemming Hansen.

- Vi kommer op på, at glasværket leverer 70 procent på et tidspunkt. Hvis vi har kunderne, har de masser af energi at levere, siger Flemming Hansen.

Selvom Fensmarks borgere ikke vil mærke forskel på varmen i deres huse, vil det alligevel lune lidt. Fensmark Fjernvarme oplyser nemlig, at de regner med, ændringerne vil betyde et fald i prisen for deres kunder på cirka 20 procent.