Fenja har taget musikscenen med storm – modtager pris som upcoming kunstner

I april udgav Freja Kristiansen sit første album. Nu har hun album nummer to på vej.

Hun hedder Freja Kristiansen, men går under kunstnernavnet Fenja.

Hvis du ikke helt ved, hvem hun er, så kan det være at albummet Flugtdyr, hjælper dig på vej.

- Jeg begyndte at skrive, så snart jeg kunne formulere ord. Så begyndte jeg at skrive historier, noveller og digte. Det gjorde jeg i en meget lang periode, og da jeg blev lidt ældre, fandt jeg ud af, at jeg kunne sætte toner og lyd på ordene, siger hun.

Sammensætningen af toner, lyd og ord blev i april udgivet som Fenjas første album, der blandt andet indeholder sangen Smeltevand, som du måske har hørt i radioen.

quote Naturen indgår rigtig meget i mine tekster, og jeg bruger det rigtig meget som billeder på noget

Freja Kristiansen, kunstner

Selvom Freja Kristiansen kun har haft få måneder på den danske musikscene, så er hendes talent allerede spottet og hyldet.

Hun har nemlig modtaget prisen som årets upcoming kunstner, der er uddelt af DJBFA, Danske Jazz, Beat og Folkemusik Autorer.

- Vi valgte at give en pris til Fenja, fordi der er en enorm styrke og sårbarhed på én gang. Både i hendes musik og ikke mindst i hendes tekster, lyder det fra Anna Lindell, der er forkvinde for DJBFA.

- Det kom meget bag på mig, da jeg fik besked om, at jeg havde fået tildelt den titel. Et eller andet sted var det en følelse af, at der var nogen, der havde set, hvad jeg har gjort. Og at vide at det har gjort indtryk, gjorde mig vældig glad, fortæller Fenja.

Fenja udgav sit album i april. Den indeholder blandt andet nummeret Smeltevand.
Fenja udgav sit album i april. Den indeholder blandt andet nummeret Smeltevand. Foto: Musikvideo: Fenja - Smeltevand

Inspiration i den sydsjællandske natur

Den unge sangerinde er opvokset i Fuglebjerg på Sydsjælland, hvor hun stadig bor i dag. Inspirationen til hendes tekster er da også hentet i det sydsjællandske - nærmere bestemt i naturen.

- Naturen indgår rigtig meget i mine tekster, og jeg bruger det rigtig meget som billeder på noget. Det gør jeg, fordi jeg også føler, at mennesket grundlæggende også er en eller anden form for natur, siger Fenja.

Lige nu er hun i gang med at skrive sit andet album, der også bliver til i det sydsjællandske.

- Det har været helt vildt dejligt at få de her oplevelser og den her anerkendelse. Jeg drømmer bare om at blive ved og se, hvad der sker, og hvor det fører mig hen, siger hun.  

Prisen som årets upcoming kunstner, er uddelt af DBJFA, Danske Jazz, Beat og Folkemusik Autorer.
Prisen som årets upcoming kunstner, er uddelt af DBJFA, Danske Jazz, Beat og Folkemusik Autorer. Foto: Thomas Nielsen - TV2 ØST