¨

Fem personer dømt i stor sag om våben – fire havde tilknytning til Satudarah

Foto: TV2 ØST

Fire mænd og en kvinde er blevet dømt for blandt andet våbenbesiddelse. De dømte skal mellem 60 dage og to år og tre måneder i fængsel.

I dag faldt der dom mod fire mænd og en kvinde ved Retten i Næstved i en stor sag om blandt andet våbenbesiddelse.

Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

En mand på 25 år fik to år og tre måneders ubetinget fængsel for blandt andet besiddelse af en pistol på kvindens bopæl. Den 28-årige kvinde fik tre måneders ubetinget fængsel – som hun har afsonet – og to års fængsel, der blev betinget af, at hun opfylder en række vilkår.

Fire af de dømte havde på gerningstidspunktet tilknytning til rockergruppen Satudarah gennem en lokal støttegruppe.

De resterende tre fik domme på mellem 60 dage og tre måneders fængsel for forhold vedrørende hærværk, tyveri fra en bil samt besiddelse af en mindre mængde hash og kokain.

Fandt ikke våbenbesiddelse bevist

Sagen tog sin begyndelse, da politiet i april 2019 ransagede en adresse i Menstrup i Næstved. Her var befandt tre af de tiltalte sig – heriblandt manden og kvinden, der fik de strengeste straffe. På adressen fandt politiet en ni millimeter pistol i affaldspose i en køkkenskuffe, der var ladt med fire skarpe patroner.

Den tredje person på adressen under ransagningen blev i dag frifundet for våbenbesiddelse, fordi retten ikke fandt det bevist, at han havde forsæt til besiddelse af pistolen.

Sagens andre tiltalte blev også frifundet for våbenbesiddelse, selvom den dømte 25-årige mand havde sendt sms’er til dem, hvor han brugte ord som ”en shotgun” og ”en gøb”. Retten fandt det nemlig ikke bevist, at disse våben havde været besiddet eller overdraget.

Det var en enig domsmandsret, der afsagde dommen. De tiltalte nægtede sig i store træk skyldige og har udbedt sig betænkningstid i forhold til at anke.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App