Fem anholdt i bandemiljøet - mistænkt for voldelig afstraffelse og afpresning

Fem personer med tilknytning til rocker- og bandemiljøet er anholdt for at have udført intern afstraffelse og afpresning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I løbet af de seneste ti dage er fem personer med tilknytning til rocker og bandemiljøet blevet anholdt.

quote Det er vores opfattelse, at hændelserne har forbindelse til en lokal bandegruppering i Næstved-området

Kim Kliver, politiinspektør, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Senest i går blev to personer anholdt i Storkøbenhavn, mens de tre andre er blevet anholdt om natten og eftermiddagen den 23. juli.

De anholdte mistænkes for at have deltaget i en voldelig afstraffelse af en person fra deres interne bandegruppering, og de er samtidig sigtet for afpresning af et ikke ubetydeligt beløb.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Det er vores opfattelse, at hændelserne har forbindelse til en lokal bandegruppering i Næstved-området, siger Kim Kliver, politiinspektør hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

De to personer fra torsdagens anholdelser bliver fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Nykøbing Falster fredag. De tre andre har været fremstillet i grundlovsforhør og sidder nu varetægtsfængslet.

- Jeg kan ikke gå i detaljer på nuværende tidspunkt. Sagen kører for lukkede døre, men det er noget, som vi i sagens natur ser meget alvorligt på. Det kan man jo også se ud fra det perspektiv, at retten har fundet grundlag for at varetægtsfængsle de første tre, siger Kim Kliver.

Truer sig til tavshed

Det er sjældent, at politiet står med en sag, hvor en person internt i en gruppe bliver udsat for voldelig afstraffelse. Det skyldes ifølge politiet, at man i bandemiljøet ofte lykkes med at true sig til, at ofre forbliver tavse. 

quote Uanset om man er en del af miljøet eller ej, så er det ikke i orden, at man opstiller egne regler, som rækker udover den almindelige lovgivning

Kim Kliver, politiinspektør, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

- Men det er vigtigt, at man går til politiet med oplysningerne, så gerningsmændene ikke har held til at slippe fri, siger Kim Kliver.

- Uanset om man er en del af miljøet eller ej, så er det ikke i orden, at man opstiller egne regler, som rækker udover den almindelige lovgivning. Særligt når det som i dette tilfælde har udmøntet sig i en voldelig afstraffelse og afpresning.

Kim Kliver kan ikke komme ind på, hvor længe efterforskningen har stået på, eller hvordan politiet er blevet bekendt med sagen. Han afviser ikke, at der kan komme flere anholdelser i den kommende tid.

- Vi må se, hvad retten siger i dag, og så arbejder vi videre på at få taget de sidste efterforskningsskridt. I det arbejde vil eventuelle yderligere anholdelser også indgå, siger han.