¨

Fejl i anklageskrift: Tidligere rockerpræsident kan ikke retsforfølges for drabsforsøg

Arkivfoto. Foto: TV2 ØST

En fejl i et anklageskrift betyder, at en tidligere rockerpræsident kan slippe for straf.

En tidligere præsident for Bandidos slipper i første omgang for at blive retsforfulgt, selvom politiet mener, han har beordret et drab.

Det står klart, efter at Østre Landsret har afvist at lade anklagemyndigheden præcisere en anklage for at have beordret et drab i anklageskriftet. Det havde anklageren ellers fået tilladelse til af byretten, men den tidligere rockerpræsidents advokat Michael Juul Eriksen ankede byrettens afgørelse til landsretten.

Det fortæller TV ØST's journalist, Jessica Skovmose, der følger retssagen.

Der er tale om den tidligere præsident for Bandidos MC Westside i Næstved, der er tiltalt for blandt andet drabsforsøg efter en episode i Næstved i 2017, hvor en hashsælger for en konkurrerende rockerbande blev overfaldet i sit hjem og skudt seks gange. Hashsælgeren overlevede attentatet.

Må ikke præcisere

Sagen er, at den tidligere rockerpræsident er tiltalt for at have deltaget i drabsforsøget, mens politiet nu mener, at han ikke deltog men udelukkende beordrede det. I første omgang betød det, at Retten i Næstved gav anklagemyndigheden lov til at præcisere anklageskriftet – noget, som Østre Landsret nu har underkendt.

Afgørelsen betyder, at punkterne i anklageskriftet mod den tidligere præsident om hans rolle i drabsforsøget ikke kan tages i betragtning. Han er dog fortsat anklaget for en række andre forhold i sagen. Anklageren har i retten sagt, at der vil blive rejst en ny tiltale mod eks-præsidenten for at opfordre til drabsforsøget.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App