Farvel, testikler: Steffen samler på de mest underlige bogtitler

Det begyndte for sjov, men nu er det blevet en fast tradition for Steffen Jensen fra Næstved at finde bøger med skæve titler. Se nogle af dem her.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Steffen Jensen fra Lov ved Næstved elsker bøger. Også dem af de mere utraditionelle slags.

Nu er det blevet en mission for ham at finde de bogtitler, der skiller sig mest ud fra mængden. Han vil ganske enkelt finde de mest underlige.

quote Jeg fandt en bog en dag med en titel, som jeg selv morede mig ret meget over. Næste dag fandt jeg endnu en

Steffen Jensen

På Facebook deler han dagligt sin nyeste fund med venner og bekendte, men interessen er så stor, at mange andre også er begyndt at følge med i Steffen Jensens fund af underlige bogtitler.  

- Det var egentlig ikke så overvejet. Jeg fandt en bog en dag med en titel, som jeg selv morede mig ret meget over. Næste dag fandt jeg endnu en, og så besluttede jeg mig for at begynde at dele mine fund, hvilket altså er blevet lidt af en succes, siger Steffen Jensen til TV ØST.

Folk sender ideer

Som antikvar har Steffen Jensen set mange forskellige bøger i sit liv. På trods af det kan han fortsat blive forundret, når en bog med en skæv titel dukker op.

- Med de titler tænker jeg, om forfatteren har tænkt det lidt som en vittighed eller om det er ment i ramme alvor. Det er trods alt nogle titler, som man har brugt ret meget tid på at lave, forestiller jeg mig, siger Steffen Jensen.

 
 

I sin føljeton af underlige bogtitler på Facebook er han nu nået op på 19 bøger i alt. Og det fortsætter lidt endnu.

- Det bliver sværere og sværere at finde nye bogtitler. Jeg har sat mig selv på lidt af en opgave. Men til mit held er folk også begyndt at sende ideer til mig. Hvem havde troet, at det skulle brede sig så meget?, spørger Steffen Jensen.

En af de andre underlige bøger, som Steffen Jensen har fundet, bærer titlen
En af de andre underlige bøger, som Steffen Jensen har fundet, bærer titlen

10.000 bøger i hjemmet blev for meget for konen

Den 48-årige antikvar fra Lov ved Næstved har en naturlig interesse for bøger. I sin unge dage drev han et antikvariat i Roskilde, og de seneste fem år har han haft en butik i Næstved.

- Det begyndte egentlig for seks år siden, hvor jeg begyndte at sælge bøger hjemmefra. Men da jeg efterhånden havde samlet 10.000 bøger i vores hjem, mente min kone, at det var en god idé, at jeg åbnede en butik i Næstved. Det havde hun ret i, siger Steffen Jensen.

Det er forkert at spise, slår denne bog fast, som Steffen Jensen har fundet.
Det er forkert at spise, slår denne bog fast, som Steffen Jensen har fundet.

Ved siden af bogsalget hygger han sig altså med at finde bøgerne med underlige titler, og Steffen Jensen har da også en favourit.

- Det må være den, der hedder ”The Jewish-Japanese Sex & Cook book and How to Raise Wolves” (Den jødiske-japanske sex og kogebog og hvordan man opdrager ulve, red.) Hvordan man er kommet på den titel, er mig en gåde, siger Steffen Jensen.