Fartsynder kørte 141 km/t ved landsby

En billist blev lørdag fanget i en fartkontrol med en svimlende hastighed på 141 km/t. Billisten står nu til ubetinget frakendelse af kørekortet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lørdag morgen holdt Sydsjælland- og Lolland-Falsters Politi hastighedskontrol ved Ganges Bro lidt nord for Næstved. De ville fange fartsyndere, der kørte over de tilladte 60 km/t - og en fartsynder fik de.

En billist kom stormende på Sorøvej gennem Ganges Bro - en vej der som sagt er forbeholdt 60 km/t - med 141 km/t. Det er svarende til 135 % over det tilladte.

Det oplyser Sydsjælland- og Lolland-Falsters Politi.

Den fartglade billist kan nu se frem til et klip i kørekortet, ubetinget frakendelse af samme samt en bøde på minimum 7.000 kroner.

Over 101 % betyder ubetinget frakendelse

Ifølge færdselsloven får man et klip i kørekortet, hvis man overskrider fartgrænsen med mere end 30 %.

Hvis hastighedsgrænsen overskrides med mere end 61 %, så betyder det betinget frakendelse af kørekortet – altså du har stadig førerret. Men kun så længe du ikke overtræder loven igen og består en kontrollerende køreprøve inden for tre måneder.

Ubetinget frakendelse af kørekortet sker, hvis hastigheden overskrides med mere end 101 % af hastighedsgrænsen. Ved denne frakendelse er det slut med at køre bil i en bestemt periode, og efter kørekortet kan generhverves, har man det på en prøvetid i minimum 3 år.