Far og søn jagtet af løs tyrekalv på vej til dagpleje

En far og hans halvandet år gamle søn fik sig onsdag morgen en ordentligt forskrækkelse, da en tyrekalv var løs i Gelsted ved Næstved. Faren frygtede, at tyren ville angribe dem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Turen hen til dagplejen i Gelsted ved Næstved blev onsdag morgen noget hæsblæsende for Peter Jayasinghe og hans søn på halvandet år. På Suså Landevej mødte de en løs tyrekalv.

- Vi måtte springe for livet to gange. Den var aggressiv og bange, og første gang kom jeg ind over et hegn og sikkerhed, men anden gang blev jeg trængt op mod et plankeværk og holdt bare godt fat om min søn. Jeg var sikker på, at tyren ville stange mig i ryggen, men så faldt der en stige ned ved siden af os, og tyren blev skræmt væk, fortæller Peter Jayasinghe.

Han fik afleveret sin søn i dagplejen, der ikke er meget for at lukke børnene ud, før tyren er fanget. Peter Jayasinghe har ringet til politiet, som nu tager sig af tyrekalven, der er nået ud på Ringstedgade på vej mod Næstved.

- Vi har fået kredset den ind, men det er ikke sådan lige at fange sådan en. Ejeren og en person med riffel er på vej, og hvis tyrekalven ellers bliver stående, bliver den formentligt aflivet, siger Søren Østervig, vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

En bilist fortæller, at hun kørte i lang kø fra Gelsted mod Næstved. Ved nummer 543 kunne hun se, at det skyldtes, at Falck eskorterede tyrekalven på cykelstien.

- Den var bange og træt. Selvom Falck havde blink på, var der modkørende bilister, der passerede i høj fart, og nogle overhalede sågar Falck bagfra. Gudskelov løb tyrekalven ikke pludselig ud på vejen! fortæller Annette Majgaard.

Politiet oplyser, at tyren stak af, da den skulle ind i en lastbil. 

  • Klokken 9.44 er meldingen fra politiet, at tyrekalven er løbet ind i Stenskoven, men at politiet er på stedet.

     

  • Klokken 10.30 er meldingen fra politiet, at tyrekalven er forsvundet ind i Stenskoven.

     

  • Klokken 12.10 er meldingen fra politiet, at tyrekalven nu er skudt.
150923_tyrekalv_loes.jpg
Foto: Annette Majgaard

Annette Majgaard