Familielæge overså betændelse i hjernen

En læge fra Fuglebjerg Lægehus afviste mandag eftermiddag en 33-årig kvinde i telefonen. Samtidig gav han hende besked på ikke at ringe til vagtlægen. Nu er kvinden indlagt med hjernebetændelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det er sådan nogen som dig, der belaster systemet. Og du skal ikke bryde dig om at ringe til vagtlægen, for det er også mig.

Det var den besked, 33-årige Linda Andersen fik, da hun mandag eftermiddag over telefonen søgte hjælp hos sin egen læge, Bjarne Hammer Niclasen fra Fuglebjerg Lægehus.

Nu ligger hun på Næstved Sygehus med hjernebetændelse. Lægerne kan ikke sige, hvad det er, men der er sendt rygmarvsprøver til Seruminstituttet i København til nærmere undersøgelse, skriver Sjællandske.

Lægens afvisning fik Linda Andersen til at søge hjælp hos sin søster, der tidligere har arbejdet med hjerneskadede mennesker, og hun kunne straks se, at det var en eller anden sygdom på hjernen.

- Jeg tror, det er en hjerneblødning eller meningitis, og jeg ringer straks til 112, fortæller Tina Jensen til Sjællandske.

Lægen Bjarne Hammer Niclasen fra Fuglebjerg Lægehus afviser, at han har sagt, at Linda Andersen ikke skulle ringe til vagtlægen, fordi han selv sad der, men han vedgår, at han har sagt, at han synes, det ville være misbrug at ringe til vagtlægen.

- Det er det, når man har en lidelse, der er fire dage gammel. Og jeg gav hende tilbuddet, om at hun kunne komme nu (mandag, red.) eller i morgen, men det ville hun ikke, siger han til Sjællandske.

Stillet over for oplysningen om, at Linda Andersen nu er indlagt på Næstved Sygehus med hjernebetændelse, siger Bjarne Hammer Niclasen:

- Jeg kan godt forstå, at hun føler sig afvist og set i bakspejlet, burde jeg nok være kommet forbi efter arbejde, siger han.