¨

Falckmand suspenderet efter studenterkørsel i ambulance

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

1 af 2

Falck og Region Sjælland tager afstand fra en ambulancefører, der onsdag kørte en student til gallafest på Næstved Gymnasium med blå blink.

Hvis en Falck-redder troede, at han kunne slippe afsted med at bruge en ambulance til at køre limousinekørsel for en nybagt student, så tog han gruelig fejl.

Onsdag aften trillede en ambulance op foran gymnasiet i Næstved med blå blink og en student på passagersædet.

Bag rattet sad en uniformeret ambulancefører ansat i Falck til at køre ambulance for Region Sjælland.

Studenten steg ud af køretøjet og gik til gallafest. Hans plads blev overtaget af en lille dreng, der stod og kiggede på de mange biler, der ankom med festklædte studenter.

Falck er forbløffede over ambulanceførerens misbrug af køretøjet, og Falck har nu valgt at suspendere manden, til sagen er undersøgt.

- Ambulancer skal bruges til det, de er sat i verden for, det er for at hjælpe folk, der er i nød og køre folk på sygehus osv., det er den måde, man anvender ambulancerne på, og det ved alle redderne, og det ved den her redder også nu, og han er frygtelig ked af, at han har brugt den på en anden måde end det, den oprindelig er beregnet til, siger regionsdirektør i Falck Sean Bisgaard.

Episoden har affødt stor debat, og blandt eleverne på gymnasiet er meningerne også delte.

- Jeg synes, det er fint nok, jeg synes, det fungerede fint nok, siger Lisa Marie Bak, som går i 2.g på Næstved Gymnasium.

- Det er jo lidt voldsomt, vi andre troede, der lå en syg person i ambulancen, men så er det bare folk, der skal til gallafest, siger Laura Tingsø, som går i 2.g på Næstved Gymnasium.

Ambulanceføreren er blevet suspenderet mens sagen undersøges nærmere. Desuden har Region Sjælland afkrævet Falck en skriftlig redegørelse.

02:46 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App