Faglig ildsjæl hædret på LO-kongres

LO-kongressen kårede søndag fire af hverdagens lønmodtager-helte – en af dem var Heidi Juhl Pedersen, som er ansat ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Heidi Juhl Pedersen var en ud af fire faglige ildsjæle, som blev hædret, da LO søndag indledte sin kongres i Aalborg, skriver redaktionen.dk i en pressemeddelelse.

- LO-fagbevægelsen tæller næsten en million medlemmer. Flere tusinde af dem yder en ekstraordinær frivillig indsat i hverdagen som tillidsrepræsentanter eller sikkerhedsrepræsentanter. Hver dag arbejder de for at bevare og udvikle lønmodtagernes rettigheder. Uden deres indsats ville vi ikke være den bevægelse, som vi alle er stolte over og kæmper for hver dag året rundt. Vi har meget at takke dem for, sagde LO’s næstformand Lizette Risgaard.

Heidi Juhl Pedersen er ansat ved Sydsjællands og Lollands-Falster Politi, hvor hun er administrativ medarbejder i anklagemyndigheden. Heidi Juhl Pedersen får TR-prisen, fordi hun som landsformand for HK-Politiet i høj grad har rettet opmærksomheden mod HK’ernes arbejde og kompetenceudvikling. Hun har bidraget til, at de fortsat har en attraktiv arbejdsplads – og udgør en attraktiv arbejdskraft. Heidi Juhl Pedersen fremhæves som både konstruktiv og anerkendende, også når der er uenighed, og endelig har hun, som det blev påpeget, fået ændret HK-Politiets rolle fra at være en overset og ubetydelig spiller til at være en stærk og indflydelsesrig samarbejdspartner.

De øvrige vindere blev Helle Irene Bøgh Højland, medlem af FOA og fællestillidsrepræsentant for dagplejerne i Holstebro Kommune, Thomas Lehné Witt Hansen, medlem af NNF og tillidsrepræsentant på Danish Crown i Rønne, og Tom Myrrhøj Nielsen, lastvognsmekaniker og medlem Dansk Metal.

Det er LO, der udvælger modtagerne af TR-prisen – efter indstilling fra fagforeninger og forbund. Som tak for den særlige indsats drager de fire til næste år på faglig studietur til Kina.