Færre tog på Sjælland mandag – og måske hele ugen

DSB har taget 33 lokomotiver ud af drift, fordi der er begyndende revnedannelser på to aksler. Det har konsekvenser for togtrafikken.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fredag besluttede DSB nemlig at tage sine 33 ME-lokomotiver ud af drift, fordi der er konstateret begyndende revner på to aksler. Det er de lokomotiver, der normalt trækker dobbeltdækkervognene, og de skal altså nu til kontroleftersyn.

Det betyder, at der kommer til at køre færre tog på Sjælland på strækninger fra Holbæk, Kalundborg, Nykøbing Falster og København.

- Vi planlægger med alle de lokomotiver og togsæt, vi har til rådighed og supplerer med togbusser for at få kunderne frem til skole og arbejde. Men kunderne vil komme til at opleve færre togafgange, kortere togsæt og mindre plads især på Sjælland i den kommende tid, siger informationschef fra DSB, Tony Bispeskov, i en pressemeddelelse.

Også togbusser mod Næstved

Ændringerne betyder, at der kun kører et tog i timen fra Kalundborg og Holbæk til København. Mellem Nykøbing Falster og København vil der være to tog i timen. Og DSB kan ikke endnu oplyse, hvor lang tid der vil køre færre tog på Sjælland.

- Vi kan desværre ikke sige præcist, hvor længe vores kunder vil opleve reduceret drift. Foreløbig planlægger vi med, at alle 33 ME-lokomotiver er ude af drift i den kommende uge. Vi arbejder på at kunne fase ME-lokomotiverne ind i løbende takt med, at de kan meldes klar, siger Tony Bispeskov.

Du kan holde dig opdateret op togdriften på Rejseplanen.dk. Her vil du også kunne se, at der fra i morgen og frem til 1. februar og igen fra den 4. til 8. februar vil blive indsat togbusser om aftenen på strækningen mellem Roskilde, Køge og Næstved.

Det skyldes Banedanmarks arbejde med signalsystemet.

Her holder togbusserne i vores område:

  • Haslev: Forpladsen ved stationsbygningen (Stationspladsen)
  • Holme Olstrup: Busstop ved Hovedvejen, 200 m fra stationen
  • Næstved Nord: Foran stationen (Gl. Holstedvej)
  • Næstved: Banegårdspladsen (ved gangbroen)