¨

Få til infomøder om nye kontanthjælpsregler

Foto: TV ØST

Der er nye regler i farvandet når det drejer sig om kontanthjælpen, men meget få er mødt op til informationsmøderne.

I dag afholdes der informationsmøder i Næstved om de nye kontantshjælpsregler, men tidligere har der været overraskende få, der har deltaget i møderne. Det skriver Sjællandske i dag.

2500 borgere i Næstved er omfattet af de nye regler, og det vil for de flestes vedkommende betyde færre penge i hænderne hver måned. Alle får de et brev i deres e-boks i disse dage angående ændringerne, og de indbydes samtidig til infomøderne.

Især for enlige forældre vil kontantshjælpsloftet have stor betydning. Det er en regel, der skærer i de ydelser, som man kan få ud over kontanthjælpen. Tal fra DR viser, at nogle enlige forældre står til at miste 36.000 kroner om året i rådighedsbeløb.

Derudover indføres den såkaldte 225-timersregel. Den betyder i store træk, at man skal arbejde mindst 225-timer om året for at være berrettiget til kontanthjælp.

For at få et overblik over de nye regler, kan det være en idé at møde op til en af Center for Arbejdsmarked Næstved Kommunes workshops.

Der afholdes workshops følgende dage:

Onsdag d. 22. juni
Klokken 10-15 (mødet starter enten kl. 10, 11, 12 og 13 og varer en time)
Jobcentret, Jernbanegade 12, Næstved

Onsdag d. 29. juni
Klokken 10-15 (mødet starter enten kl. 10, 11, 12 og 13 og varer en time)
Jobstartsområdet, Rådmandshaven, Næstved

 

Overblik over 225-timersreglen

- 225-timersreglen har betydning for dig, hvis du og/eller din ægtefælle har modtaget integrationsydelse, uddannelses- eller kontanthjælp i 1 år eller derover inden for de seneste 3 år. Det vil være et krav, at du løbende opfylder kravet om, at du har arbejdet 225 timer inden for de seneste 12 måneder.

- Hvid du er syg, eller af anden grund ikke har aktuel arbejdsevne kan du undtages for reglen. det er kommunen der vurdere om du er undtaget.

- Hvis du ikke opfylder 225-timerskravet, kan din ydelse blive sat ned, og er du gift, kan du miste din kontanthjælp eller uddannelseshjælp fuldstændig.

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App