Er en død hund skambidt?

Definitionen af hvornår en hund er blevet skambidt er for dårlig. Det mener Dansk Kennel Klub efter, at familien Mørkebergs lille hundehvalp blev bidt ihjel. Retsudvalget vil se på sagen

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der mangler en legekammerat hjemme i haven i Næstved. Familien Mørkebergs 5 måneder gamle pomeranerhvalp, Monique, blev bidt ihjel af en labrador, men labradoren er ikke blevet aflivet.

- Det er hul i hovedet, man har en definition af hvor lang en bid revne, der skal være i offerhunden, førend der er tale om skambid. Men enhver der har med hunde at gøre ved, at hunde, der vil slå ihjel kun borer en sylespids tand ind i hunden og rusker den til den knækker nakken. Selvfølgelig er hvalpen blevet skambidt, siger kommunikationskonsulent ved Dansk Kennel Klub, Vibeke Knudsen.

Det samme mener familien i Næstved.

- Den er jo død, skulle den være flået i stykker, skulle der have været blod ud over det hele, jeg forstår det ikke, siger Ulla Mørkeberg.

Det er Rigspolitiet, der skal tolke hundeloven, og det er altså den tolkningsvejledning, man gerne vil have præciseret. Efter at have fået forelagt sagen af TV2 Øst vil Retsudvalget se på sagen.

- jeg synes, at der er grund til at præcisere, at når hunden dør umiddelbart efter, så er det at betragte som skambidning og så skal det behandles som sådan, siger Venstres Flemming Møller, der i parentes bemærket selv er dyrlæge.

Han bakkes op af Retsudvalget formand, Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti.

- Uanset om man kalder det skambid, så er der altså en lille hund, der dør. Ministeren er nødt til at fortælle os, hvad der så skal ske, hvis den hundelov vi har nu ikke kan få virkning for en sag som den her, siger Peter Skaarup.

TV2 Øst har i dag forsøgt at træffe Justitsministeren, men der har ikke været tid til et interview om sagen midt i Regeringens forhandlinger.


Nyhedsoverblik