¨

Enøs kloakker skal have nye strømper

Foto: denstoredanske.dk

Enøs kloakker skal renoveres, men det betyder ikke nødvendigvis det helt store gravearbejde. Kloakkerne skal nemlig fikses med såkaldte strømper.

Kloakkerne på en stor del af Enø skal renoveres, det foregår i denne tid.

I stedet for at grave vejene op, og lægge nye kloakrør, forer man de gamle rør med en glasfiberstrømpe der går fra rensebrønd til rensebrønd, det er firmaet Aarsleff A/S der er specialister i at lægge strømper i de gamle kloakrør.

Først bliver hele systemet gennemspulet med højtryk, så bliver der blæst en plastpose ind i rørene, denne pose forsvinder senere af sig selv, så bliver der igen ved tryk blæst en strømpe, som består af 2 lag hvor der imellem er en gelé af glasfiber.

Når så posen er lagt i rørene bliver der ved lavt lufttryk blæst cirka 100 grader varm damp i gennem strømpen i omkring 2 timer, indtil strømpen har en temperatur på 62 grader, så er glasfiberen hærdet, og hård som jern.

Hele systemet bliver så nedkølet med luft, i en lille halv time, enderne bliver så skåret af nede i brønden, og foringen er klar.

Næste trin er, at der bliver sendt et kamera, og en skæremaskine ned i strømpen, og med millimeters nøjagtighed bliver der langs det nye hovedrør skåret huller ud for grundenes stikledninger, kloakkens levetid er så forlænget med mange år.

Der kan hvis alt går som planlagt, fores ca. 400 meter kloakrør med strømper om dagen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App