Enkemand vred og skuffet over dom

Enkemand til Bettina Anna Nielsen, som døde i 2007 efter behandling på Næstved Sygehus, er fortørnet over frifindelsen af overlæge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Enkemanden til den afdøde Bettina Anna Nielsen, der døde efter fejlbehandling på Næstved Sygehus, er vred og skuffet over Retten i Næstveds frifindelse af overlægen.

- Jeg synes, det er en falliterklæring, at dommen i dag er endt som den er endt, siger Anders Schmidt til DR Sjælland.

Det tragiske dødsfald skete i september 2007, efter den tiltalte overlæge havde ordineret 20 milligram morfin, men jordemoderen gav i stedet 200 milligram morfin. Morfinen slørede en galdestensforgiftning, som den gravide kvinde senere døde af på Rigshospitalet. 

- Jordemoderen havde givet denne mængde morfin, og så blev hun helt ude af den for det var jo alt for meget. Så prøvede de at ringe til overlægen, men han sad derhjemme og synes ikke han skulle komme, siger Anders Schmidt til DR Sjælland.

Jordemoderen blev idømt en bøde på 5000 kroner, desuden blev hun sat under skærpet overvågning.

Anders Schmidt vil nu undersøge mulighederne for at anke dommen.

- Hvis en spritbillist gør det eller man på anden måde tager et liv, om det så er med vilje eller ikke med vilje, så får man en dom eller der bliver konsekvenser, og det håber jeg også kan ske i denne sag, siger han.