Endnu en stor narkosag - formodede bagmænd anholdt efter hashfund

Tre personer er blevet anholdt i en sag om fund af hash og et stort beløb i kontanter. Sagen handler om salg af stoffer i Næstved.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tre mænd, der formodes at have en rolle som bagmænd i en sag om salg af stoffer i Næstved, er blevet anholdt, og vil i løbet af fredagen blive stillet foran en dommer for at blive varetægtsfængslet.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Der er tale om tre mænd på henholdsvis 31, 32 og 38 år - og sagen har klare forbindelser til rockermiljøet, oplyser politiet. De blev alle anholdt i nærområdet omkring Næstved by.

Organiserede distribution af stoffer

Ifølge politiets efterforskning har de tre mænd styret en gruppe sælgere, der derefter har leveret stofferne videre til gadesælgere i byen. Der er også fundet både hash og et stort beløb i kontanter ved ransagninger i sagen.

- Sagen her er resultatet af en længevarende efterforskning. Sådan noget salg sker primært til unge aftagere - og derfor er det vigtigt, at vi sætter håndfast ind, siger linjechef Kim Kliver. Han fremhæver, at narkosalg skaber utryghed, og kan have alvorlige konsekvenser for køberen af stofferne.

- En ting er, at vi kan beslaglægge en klump hash fra en ung person. Men her har vi faktisk fat i nogle af dem, der organiserer salget. Og det gør sagen her vigtig, siger han. 

Fordi politiet ikke kan udelukke, at der sker flere anholdelser i sagen, så vil de begære dagens grundlovsforhør afholdt bag lukkede døre - det vil sige uden adgang for offentligheden.

Politiet ønsker da heller ikke her og nu at sætte hverken mængder eller beløb på, hvor hvor meget hash eller hvor mange penge, der er fundet. Der er dog tale om et større fund, oplyser politiet.

Anden gang på én uge

Det er anden gang på én uge, at politikredsen i offentligheden kan fortælle om en større narkotikafangst.

Første gang var onsdag, hvor en 440 kilo hash og 1,2 millioner kroner blev fundet i Nakskov. I forbindelse med denne sag blev seks mænd varetægtsfængslet. Der er dog ikke tale om relaterede sager, siger Kim Kliver.

- Det her er en selvstændig efterforskning, der har stået på i længere tid. Og jeg tror ikke, at vi er i bund i sagen endnu. Vores folk gennemførte ransagninger til over midnat i går, og her mangler vi fortsat at gennemgå materialet, siger han.

Han udelukker ikke, at der kan være flere anholdelser på vej.

- Det, som vi håber, er, at vi sender et tydeligt signal til dem, der begår den her typer kriminalitet. Vi skilter ikke nødvendigvis med, at vi har øje på nogen. Men vi slår til, nmår vi kan, siger han.