Endeligt besluttet: Herlufmagle Brandstation overlever

Brandstationen i Herlufmagle skal alligevel ikke lukke. Det står klart efter et ekstraordinært møde fredag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fredag var der et ekstraordinært møde i den såkaldte beredskabskommission for Midt- og Sydsjællands Brand & Redning.

Her skulle de blive enige om et nyt, fælles serviceniveau for beredskabet i Faxe, Næstved, Ringsted og Vordingborg Kommuner, og dermed blandt andet om brandstationen i Herlufmagle skulle have lov til at overleve eller blive en saga blot.

Og det blev som borgmester i Næstved, Carsten Rasmussen (S), i sidste uge sagde til TV ØST:

- Bare rolig – vi kommer ikke til at lukke brandstationen i Herlufmagle.

Tilpasser dækningsområde

Det nye fælles serviceniveau kommer nemlig ikke til at betyde lukninger af brandstationer, slår Midt- og Sydsjællands Brand & Redning fast i en pressemeddelelse.

- Det er glædeligt, at det er en enig Beredskabskommission, der er kommet frem til et serviceniveau for redningsberedskabet i de fire kommuner, som ikke ændrer på servicen over for borgerne, siger formand af kommissionen og borgmester i Ringsted, Henrik Hvidesten (V), i den forbindelse.

Selvom det nye serviceniveau ikke kommer til at betyde lukninger af brandstationer, så vil det dog betyde ”tilpasninger af de enkelte brandstationers dækningsområde”, skriver beredskabet.

Beredskabets beslutning skal endeligt godkendes i de enkelte kommuners byråd, efter det har været i høring hos Beredsskabsstyrelsen.