Én gerningsmand bag molotovbrand på skole

Videoovervågning på Sjølundsskolen i Næstved afslører, at en enkelt person stod bag branden, der blev antændt ved hjælp af molotovcocktails natten til mandag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En enkelt person er årsagen til den brand, der mandag lukkede Sjølundsskolen i Næstved. Det viser billeder fra overvågningskameraerne på stedet. Kort før klokken tre om natten blev der ved hjælp af fire molotovcocktails sat ild til skolen. Heldigvis blev skaderne begrænset til hovedsageligt røg- og sodskader, men det var alligevel nok til, at skolen måtte holde lukket i går på grund af rengøring.

En gennemgang af videoovervågningen viser, at en enkelt person står bag gerningen.

- Derudover har vi taget DNA, fingeraftryk og sikret fodaftryk derude, og det skal vi have undersøgt nærmere nu, siger politikommissær Ole Tøger Rasmussen, der leder efterforskningen af branden.

Undervisning i gymnastiksale og teaterkælder

Personen havde lavet de brandfarlige cocktails i fire Cocioflasker. Typisk består blandingen af olie og benzin, og blandingsforholdet afgør, hvor kraftig branden bliver. Hvad der var i flaskerne på Sjølundsskolen, skal nu undersøges nærmere.

- Vi håber også, at eventuelle vidner vil melde sig. På det tidspunkt går der selvfølgelig ikke så mange mennesker rundt, men skulle der være nogen, der har set en person med fire Cocioflasker, vil vi meget gerne høre fra vedkommende, siger Ole Tøger Rasmussen.

Eleverne er tirsdag tilbage i skole på Sjølundsskolen. En fløj er dog stadig afspærret, så undervisningen fra lokalerne i det område er rykket til gymnastiklokaler, teaterkælder og andre rum, hvor der er plads til klasserne.