¨

Elevrådsformand tager kraftig afstand fra fraværssnyd

00:59

Det var ikke okay, at tre unge kvinder uretmæssigt skaffede sig adgang til Næstveds Gymnasiums fraværsportal. Det understreger elevrådsformanden.

- Vi tager stærkt afstand fra handlingerne og ønsker ikke, det skal ske igen.

Sådan siger elevrådsformanden på Næstved Gymnasium, Kasper Holmelund Holmstrand, efter tre unge kvinder i dag blev dømt for at have skaffet sig adgang til skolens fraværsportal. Èn af kvinderne havde ændret i sin eget og en andens fravær.

- Vi fra elevrådet synes, sagen er meget beklagelig. Vi er meget kede af, at det kunne ske, og at der er nogen, der ønsker at bruge vores IT-systemer, siger Kasper Holmelund Holmstrand.

Et skridt i den rigtige retning

De tre unge kvinder skaffede sig adgang til fraværssystemet ved at bruge et login fra en fjerde person, og efterfølgende har Næstved Gymnasium strammet sine systemer for at undgå lignende sager i fremtiden.

- Vi har givet systemet et ekstra tjek og sat nogle foranstaltninger i gang, der blandt andet betyder, at lærerne skal skifte adgangskode noget oftere, siger Jacob Leinum, uddannelseschef på gymnasiet, til TV ØST.

Og det tiltag synes elevrådsformanden er et skridt i den rigtige retning.

- Det er en god idé, for det er en reel mulighed for eleverne at aflæse lærernes koder. Derfor er det godt, hvis de oftere skifter kode, så det her ikke kan forekomme igen, slutter Kasper Holmelund Holmstrand.

De tre kvinder fik mandag tre forskellige straffe ved Retten i Næstved. Den ene fik en dom på 20 dages betinget fængsel, den anden en dom på 10 dages betinget fængsel, og den sidste fik en bøde på 4.000 kroner.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App