Elefanter bader i Karrebæksminde - muligvis for sidste gang

Det kan i dag være sidste gang, at Cirkus Arenas tre elefanter kan nyde et brusebad i Karrebæksminde i dag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Cirkus Arenas tre elefanter Lara, Jenny og Djungla fik i dag vand bag ørerne, da de besøgte Karrebæksminde på Sydsjælland.

Klokken 11.00 var der nemlig elefantvask på programmet, men det kan meget vel være sidste gang, at publikum kan opleve de badende elefanter.

I marts blev en aftale om at gøre det forbudt at optræde med vilde dyr i cirkusmanegen nemlig indgået. Det blev regeringen, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet enige om den 23. marts i år. Loven er dog ikke vedtaget endeligt endnu.

De tre elefanter hos Cirkus Arena fik dog rent undtagelsesvist lov til at blive i cirkus. Men nu er det ifølge Klaus Jochumsen, turnéchef hos Cirkus Arena, slut.

- Vi er ikke i tvivl om, at det bliver forbudt, fortæller Klaus Jochumsen, der ikke tør satse på en sæson mere med elefanter i manegen. 

Der har været vilde og eksotiske dyr i flere årtier i cirkus, men i 1962 blev rovdyr forbudt. Siden har de tre pattedyr - zebraer, søløver og elefanter – været undtaget loven og har altså optrådt i cirkusmanegen.

Elefant gik amok - og satte gang i debatten

Elefanternes ve og vel har ellers været til stor debat igennem de seneste par år. Debatten blussede især op, efter elefanten Djungla ødelagde en Skoda under et besøg i Karrebæksminde i juli 2015.

Dengang skulle Cirkus Arenas tre elefanter traditionen tro bade i fjorden ved Karrebæksminde.

Men da elefanterne gik over Græshoppebroen, valgte en bilist at dytte af dem. Det fik elefanten Djungla til at gå amok på en parkeret bil. 

Elefanten endte med at ødelægge en helt nye Skoda ved at stikke sine stødtænder gennem en siderude, løfte den og efterfølgende trampe på den.

Hele den voldsomme hændelse var Oddmar Nygård hurtigt til at filme med sit kamera. Ingen kom dog til skade ved episoden. Også Bettina Vallentin fangede episoden med sit kamera.

Du kan se deres optagelser fra hændelsen den 11. juli 2015 i videoen herunder.

 

Den mislykkede badetur fik senere demonstranter fra dyreværnsorganisationer som Dyrenes Alliance til at demonstrere foran indgangen til Cirkus Arena.

De prøvede på fredelig vis, at gøre publikum opmærksomme på, at elefanter hører til i naturen og ikke i manegen.