¨

El-biler hitter i Næstved

Foto: TV ØST

I Næstved Kommune er projektet "test en elbil" blevet lidt af et hit. Der spares nemlig både på benzinkortet og på det store CO2-regnskab. Og i dag fik otte nye familier så lov til at tage en el-bil med hjem på prøve.

 

Lydløst glider Tue Hansen ind på parkeringspladsen. Det er hans sidste tur i den røde racer.

I tre måneder har han været testpilot på en spritny elbil. Og selvom det har givet visse udfordringer, har han kun godt at sige om det eldrevne vidunder.

- Hvis ikke jeg skal have baggage og sådan noget med, så kan jeg faktisk bedst lide at køre i el-bilen, siger han.

I dag skal bilerne gennemgås grundigt. For sjette gang skal nøglerne til de otte biler overdrages til nye familier, som skal prøve kræfter med elbilen. Projektet er en del af kommunens grønne profil. Og faktisk er borgerne i Næstved Kommune blevet sparet for 6,3 tons CO2, siden projektet startede for halvandet år siden.

- Testpiloterne i Næstved Kommune er rigtig glade for at køre i el-bilerne og kører gennemsnitligt 2.700 kilometer om måneden i dem, fortæller Lise Kirkegaard, kommunikationschef i CLEVER, der står bag projektet.

Byrødder elsker også el-biler

Charlotte Mathiesen(V) er et af de to byrådsmedlemmer, der også fik en elbil med hjem.

- Den er fantastisk at køre i, fortæller hun. Nu kender hun både fordelene og ulemperne på første hånd, og det kan bruges, når der skal snakkes politik.

-  Mit håb med at have været med i det her er, at vi kan være med til at sætte en grønnere dagsorden i byrådet, siger Charlotte Mathiesen(V).

Tue Hansen er i hvert fald solgt og klar til at købe - så snart der kommer en billigere model på markedet. Også selvom drengerøven i ham protesterer lidt:

- Altså, et lidt bedre design kunne måske godt overvejes. Det er jo ikke den kønneste bil, man kan få, griner han.

Hvis du skulle have lyst til at prøve en el-bil, kan du tilmelde dig her.

02:36 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App