Ekstra Bladet gik over stregen

Ekstra Bladet gik over stregen, da avisen hængte jordemor ud som ansvarlig for morfindrab på højgravid kvinde. Det fastslår Københavns Byret.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En jordemor fra Næstved Sygehus vandt mandag en langstrakt retssag mod Ekstra Bladet. For godt to år siden hængte Ekstra Bladet fejlagtigt jordemoren ud som ansvarlig for en 25-årige kvindes død, og det koster nu en bødestraf på 100.000 kroner,fastslog Københavns Byret.

Desuden skal ansvarshavende chefredaktør Bent Falbert samt en journalist på avisen betale 20 dagbøder af 2000 kroner hver.

En 25-årig kvinde blev indlagt på Næstved Sygehus i september 2007, gravid i ottende måned, og med et smertefuldt anfald af galdesten. En læge ordinerede 20 milligram morfin til at dulme smerterne, men fik altså ved en fejl en langt større dosis.

Kvinden blev overført til Rigshospitalet, hvor hun døde om
aftenen den 11. september. Det fik Ekstra Bladet til at skrive navnet på jordemoren, der havde givet morfinen. Og kalde hende ansvarlig for "morfindrabet".

Obduktionen viste dog senere, at dødsårsagen efter al
sandsynlighed skyldes den svære betændelse i galdeblæren, og ikke morfinen.

Ekstra Bladet har valgt at anke dommen til landsretten, da
Bent Falbert mener, at byretten har misforstået sagens indhold. Og at dommeren ikke har læst Ekstra Bladets artikler i sin helhed.
Det skriver Ritzau