Ekspert: Slangerne dør inden 2 dage

De 2 slanger, der stadig bevæger sig rundt i det fri efter at være blevet lukket ud af en 57-årig mand i Sandved, har ringe chancer for at overleve udendørs.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Slangeforskrækkede mennesker kan begynde at ånde lettet op, for selv om der stadig er 2 slanger, som bevæger sig rundt i det fri omkring Sandved, så vil de i løbet af kort tid dø.

- De kan ikke overleve bare 2 dage i Danmark, som det er lige nu. Det bliver alt for koldt om natten, og om dagen har de ingen mulighed for at varme sig op. For at en kongeboa skal varmes op, så taler vi om 25 grader, og det kommer vi jo langtfra op på udenfor, lyder det fra Rene Hedegaard, ejer af Krokodille Zoo i Eskilstrup, hvor de trods navnet også har slanger.

Sigtet for at lukke dem ud

I alt blev 5 slanger sluppet ud af en 57-årig mand forskellige steder i den lille by mellem Næstved og Skælskør. Den første blev fundet tidligt torsdag morgen klokken 4.15 af en kvinde i byen, og 3 timer senere dukkede nummer 2 op, mens den tredje blev fundet senere på dagen.

Slangerne er ejet af en 40-årig mand, der ikke længere måtte have dem på sin bopæl. Derfor bad han en kammerat om at se efter dem, men han kunne tilsyneladende ikke helt overskue opgaven og slap dem ud i det fri. Han vil nu blive sigtet for at overtræde dyreværnsloven.

- Selvfølgelig er det dyrplageri at stille sådan nogle udenfor. Det er der ingen tvivl om, for de er i livsfare i den situation, siger Rene Hedegaard.

Slangerne er alle sammen kvælerslanger, som ikke skulle være farlige for mennesker. Ser man dem, vil politiet gerne have besked og kan kontaktes på telefon 114.