Eks-præst skal fire år i fængsel for millionsvindel

En 52-årig kvinde brugte 8,7 millioner kroner, som tilhørte en dement kvinde, som hun var økonomisk værge for.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 52-årig tidligere præst skal fire år i fængsel for at have bedraget en dement kvinde for 8,7 millioner kroner. Det har en enig domsmandsret i Retten i Næstved besluttet torsdag.

Den tidligere præst Ingrid Marten Trolle-Monsen var økonomisk værge for den demente kvinde fra 2009 til 2013. I de år overførte hun flere gange penge fra den ældre kvindes konto til sin egen.

Selv mener den tiltalte kvinde, at hun brugte pengene i den ældre kvindes interesse. Hun brugte blandt andet omkring to millioner kroner på at købe et hus til sig selv og endnu flere millioner på at renovere det.

Desuden kunne anklageren under retssagen dokumentere, hvordan præsten i årene som værge brugte penge på flyrejser, hoteller og kroophold.

Højere straf end anklageren gik efter

Straffen på fire års fængsel er højere, end den anklageren havde krævet. Anklager Søren Martin Jensen havde kun krævet, at hun fik 3 år og seks måneders fængsel.

Ingrid Trolle-Monsen er desuden dømt for at have ændret i kirkebogen, så den demente kvinde fremgik som hendes mor.

Hun forklarer, at hun ændrede kirkebogen, fordi den demente kvinde i virkeligheden var hendes mor.

Den demente kvinde blev gravid med sin bror, hævder hun. Derfor blev kvinden overdraget ved fødslen, lyder forklaringen.

I stedet voksede hun op hos sin far, der er bror til den demente kvinde, og hans kone. Anklageren har dog bestridt påstanden.

Den tidligere præst vil nu tænke over, om hun vil anke dommen.